Debut Amy Shark "Love Monster" je především příslibem do budoucna

26.07.2018 11:09 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Kariéra australské zpěvačky Amy Shark nabrala obrátek teprve v loňském roce, kdy vydala EP "Night Thinker" a s ním i svůj první hit "Adore". Nyní rodačce z města Gold Coast vychází debut "Love Monster", se kterým se snaží prorazit i ve zbytku světa.
6/10

Amy Shark - Love Monster

Skladby: I Got You, Adore, All Loved Up, I Said Hi, The Idiot, Never Coming Back, Leave Us Alone, Psycho, Don't Turn Around, Middle Of The Night, Mess Her Up, The Slow Song, I'm A Liar, You Think I Think I Sound Like God
Vydáno: 13.7.2018
Celkový čas: 47:20
Vydavatel: Sony Music

O sympatické zpěvačce Amy Shark se dosud vědělo jen na půdě Austrálie a sousedního Nového Zélandu. Tamní publikum si ji alespoň v minulém roce zamilovalo díky hitu "Adore", který se nakonec pochopitelně objevil i na debutu "Love Monster". Výrazově se Shark trochu podobá Lorde, která pochází ze stejných končin a která je zřejmě mladé umělkyni vzorem. Nepřekvapí tak, že se na albu objevuje jméno producenta Joela Littla, který se výraznou měrou podílel na úspěchu právě Lorde. Na nahrávce, na kterou si většinu materiálu napsala sama zpěvačka, však pracovala celá řada producentů, včetně Danna Humea či Marka Hoppuse, basáka a zpěváka pop-punkových Blink-182. Ten si navíc s Amy Shark střihl i duet v písni "Psycho", která výrazně vybočuje od zbytku debutu. I díky tomu je pomalu gradovaná, potemnělá balada jedním z nejlepších momentů počinu. Hitové ambice ale převzal především první singl "I Said Hi", který pronikl i do evropských rádií.

První plnohodnotný počin Amy Shark není špatný, nabízí několik zajímavých momentů a především pak skrývá potenciál, který by zpěvačka mohla v budoucnu ještě více rozvinout. Výsledný dojem sráží několik skladatelsky nedotažených písní, které jsou jen slabší variací na současný indie pop. Mnoho jejích skladeb totiž pouze připomíná jiné, již slyšené. "Love Monster" je přesto pozoruhodný odrazový můstek kariéry jedné zpěvačky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY