Letters From The Fire na eponymním albu zaujali především osobností zpěvačky a herečky Niny Bergman

20.07.2018 10:41 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Kalifornská skupina Letters From The Fire zaznamenala slušný úspěch už se svým debutem "Worth The Pain", jenže přišly neshody a zpěvačka Alexa Kabazie spolu s bicmanem Brianem Sumwaltem z kapely odešli. Nyní formaci čeká nový start s novou sestavou a novým materiálem, který vychází na bezejmenné novince.
7/10

Letters From The Fire - Letters From The Fire

Skladby: Harley, Better Than Here, Comfort You, Scream, Naked In The Rain, I Hate Everything, Grow Up, BS, Xplode, See You On The Other Side, Safe Word
Vydáno: 15.6.2018
Celkový čas: 36:10
Vydavatel: Sand Hill Records

Hudebně jsou Letters From The Fire kombinací klasického hard rocku ve stylu Halestorm a amerického alternativního rocku, který produkují takoví Pop Evil. Každopádně jejich rukopis sází především na hutné kytary, melodiku i vokál své frontmanky, kterou se na druhém albu stala původem dánská herečka (filmy "Katakomby" či "Láska na druhém konci") a zpěvačka Nina Bergman. Nutno podotknout, že s novou vokalistkou přišla do kapely i větší energie a charisma. Jako herečka má Bergman i určité nadání pro dramatičnost a vystupování, takže Letters From The Fire získali při vší úctě k Alexe i skutečného lídra.

Samotná nahrávka je skladatelsky poměrně vyrovnaná, byť zamrzí při kratší stopáži i několik slabších momentů. Na ty ale dává zapomenout několik slušných hitů, které formace servíruje zejména v první polovině nahrávky. Tím nejvýraznějším je singl "Harley" s mohutným kytarovým nástupem a až metalově rezonující pecka "Comfort You", která industriální příchutí připomene zejména tvorbu In This Moment. Ostatně barva hlasu Niny Bergman je té Marie Brink docela podobná. Svou stopu na albu zanechal i talentovaný producent Colin Brittain, který stojí za alby One Ok Rock či Ghost Town. Téhle desce vtiskl moderní tvář, aniž by přišla o hard rockový základ. Tahle americká úderka rozhodně natočila povedený počin a složité období nechala úspěšně za sebou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY