"Hloupá písnička" Wohnout je pěkně vlezlá písnička

18.07.2018 08:05 - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

Kapela Wohnout, jež v roce 2016 oslavila dvacet let svojí existence, nespí na vavřínech a po písních "Hudba léčí" a "Sladký dřevo" vypouští do světa další singl z připravovaného alba. To by pod názvem "Máme na míň" mělo vyjít v listopadu, čtyři roky po poslední desce "Laskonky a Kremrole".

"'Hloupá písnička' byl spíše klasickej odpad, se kterým se nemělo jít ani na demáč. Původní verze se dost lišila od finální, která má veselej kytarovej riff. Nakonec je z toho klasická hloupá písnička, která leze do hlavy, až je tím otravná," komentuje vznik singlu Honza Homola.

Na natočení videoklipu byla použita speciální helma s kamerou, kterou dostávali na hlavu vybraní jedinci. Během dvouměsíčního sbírání záběrů si v klipu zahrála jak celá kapela, tak fanoušci, kamarádi z okolí, náhodní kolemjdoucí i známé osobnosti jako například moderátoři Patrik Hezucký a Tereza Tobiášová, bikerová legenda Michal Maroši či zpěvačka Sabina Křováková. Natáčelo se v lachtaním výběhu v Zoo Praha, ve vzduchu v ultralightu, ve vodě, v traktoru, v dílně, v zubařské ambulanci a při různých sportech. Právě ze zoologické zahrady pochází nejlepší záběr, kdy lachtan Meloun dává svému ošetřovateli pusu.

Od prvního poslechu je tohle pohodová písnička, která má potenciál dostat se do rozhlasového éteru díky svojí jednoduchosti a jisté kolovrátkovitosti, kterou mají rádia ráda. Melodie je chytlavá, přestože text klasicky pokulhává. Kdo by ale čekal hudební zázraky od partičky, která si jede svou a kterou i tak milujeme? O zábavné pojetí se snaží i klip, který je v podstatě dobře sestříhaný a srovnatelný s fanouškovými snímky "Zatančím" od Kryštof či "Diskobůh" od Mig 21. Byť kvůli strnulosti goučka působí místy spíš afektovaně než zábavně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY