Benátská! s Impulsem zve na Bonnie Tyler, Guano Apes i Jarka Nohavicu

10.07.2018 09:33 - Josef Martínek | foto: Miroslav Londin / musicserver.cz

Festival Benátská! s Impulsem má před sebou již šestadvacátý ročník. V libereckém Vesci se od 26. do 29. července kromě české špičky představí i dvě zahraniční hvězdy - němečtí rockeři Guano Apes a velšská zpěvačka Bonnie Tyler. Obě tyto lákadla slibuje páteční program.

Už ve čtvrtek se představí skupina Olympic, která se pokusí přenést na venkovní pódium to nejlepší z loňského narozeninového koncertu v O2 areně. "Bude to opravdu výjimečné. Půjdeme ve šlépějích neuvěřitelně povedeného a úspěšného koncertu k 55. výročí vzniku Olympiku, který se konal koncem loňského roku v O2 areně. Budeme tam mít pár hostů a původní sestavu z let 1963-1965!" říká Petr Janda.

V sobotu zazpívá i Jaromír Nohavica, půjde o jeden z mála jeho letošních open air koncertů. "S Jarkem Nohavicou máme přátelské vztahy už dlouhou dobu a několik let jsme o jeho koncertu na festivalu Benátská! s Impulsem přemýšleli. Navíc hrál na divácky vůbec nejúspěšnějším ročníku festivalu. To, že u nás zahraje, považujeme za velký úspěch a poctu," líčí za pořadatele Petr Pečený.

K dalším hlavním hvězdám line-upu Pečený dodává: "Bonnie Tyler a Guano Apes jsou obrovské stálice na rockovém nebi, takže není co řešit. Bonnie při své poslední návštěvě České republiky beznadějně vyprodala všechny koncerty a Guano Apes u nás oslaví dvacet let."

Ve Vesci na konci července vystoupí také Divokej Bill, Aneta Langerová, Xindl X, Katarína Knechtová, Marie Rottrová, Ben Cristovao, Škwor, Miro Žbirka, Sebastian, Marpo, Lipo, Mirai, Voxel, Desmod a mnoho dalších.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY