shop.musicserver.cz
Multižánrový festival Colour Meeting přivítá  hudebníky a divadelníky z deseti zemí

Multižánrový festival Colour Meeting přivítá hudebníky a divadelníky z deseti zemí

Vydáno: 10.07.2018 15:44 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta
Již patnáctý ročník multižánrového festivalu Colour Meeting rozezní ve dnech 13.- 14. července jedinečné hradební prostory města Polička. Návštěvníci se mohou těšit na hudební a divadelní projekty z deseti zemí od Austrálie, Guadeloupu a Slovinska po Českou republiku, dále na workshopy a domácí kuchyni servírovanou na porcelánu.

Eklektická a pečlivě vybraná programová směs je festivalu Colour Meeting vlastní. Doslova splněným snem dramaturga jsou Delgres, guadeloupské trio, v jehož muzice se potkávají zpěvy karibských otroků z Mississippské delty s rockovým drajvem. Punk bez kytar či bicích a lidovky k tomu? Ross Ainslie & Ali Hutton jsou hvězdami (nejen) ve Skotsku, kromě tradiční dudácké výchovy je ovlivnili také AC/DC, Béla Fleck nebo elektronická hudba. Roku 2017 získali cenu BBC Radio2 Folk Awards.

Z katalánské Tarragony dorazí nekompromisní feministické septeto Roba Estesa zpívající o rovnosti, revoluci, lásce, vášnivě hájící své kulturní dědictví, tradice a svobodu, vše v rytmech cumbie a katalánské rumby. Australský písničkář Rhyece O'Neill & The Narodniks, spojení bezpečné jako rezavá břitva. Doma jsou v rock'n'rollu, blues, punku a country, sám O’Neill je také spisovatelem, básníkem a producentem. Na hudební cestu kolem světa vás vezme slovinské electro dubové duo Darla Smoking.

Nebude nouze o písničkáře. Silný hlas Švýcara Fabeho Vegy nabitý emocemi a otevřeností zazněl na ulicích a pódiích celé Evropy, současnou polskou písničkářskou scénu pak bude reprezentovat velký objev posledních let, Daniel Spaleniak a jeho éterický blues folk.

Své místo mají v letošním programu i uskupení rozkročená mezi státy a světadíly. Brněnští Metronome Blues v čele s charismatickým Novozélanďanem Rhysem Braddockem jsou klubovou stálicí s poznávacím znamením hutných kytarových riffů. Česko-italská dvojice Oswaldovi, dva hlasy, elektrická kytara a minimalistické bicí vytvářející směs psychedelického rocku, blues, jižanského folkloru, vše kořeněné zvukem soundtracků spaghetti westernů.

Colour Meeting nezapomíná ani na čistě domácí scénu. Do posledního místečka zaplní pódium ska-matadoři Sto zvířat. Ti ani po téměř třiceti společných letech neusínají na vavřínech, energická show a vtipné texty jsou zárukou skvělého vystoupení. Se stejnou vervou podávají svůj disco-balkánský mix Circus Brothers. Speciální set připravili Pio Squad, Polička bude totiž jednou ze čtyř zastávek akustického programu této špičky česko-slovenského rapu. Táborské duo Kalle zažívá úspěšný rok. Ocenění Anděl, Apollo i Best Czech Vinyl Desk 2017 korunují nadšené ohlasy na aktuální desku "Saffron Hills". Další andělskou sběratelkou v programu festivalu Colour Meeting je uznávaná nadžánrová pianistka Beata Hlavenková, jejíž jméno je v současnosti skloňováno především ve spojení s hudebním doprovodem televizního filmu Davida Ondříčka "Dukla 61".

Rockeři uvítají olomoucké Dirty Old Dogs, inspirující se sedmdesátkovým hard rockem, grunge, blues i psychedelií, nebo uskupení Neznámému bohu, podléhající názvem a tvorbou lesním a literárním vlivům. Renesanční žena, osobitá zpěvačka, multiinstrumentalistka, skladatelka, výtvarnice a lektorka Milli Janatková nejen zahraje, ale povede také výtvarný workshop. Své dovednosti pak budou moci návštěvníci změřit také během perkusivních lekcí s projektem Zeměznění, nebo zhlédnout představení Divadla 100 Opic a Divadla Toy Machine.

Vstupenky jsou v předprodeji na předprodejních místech nebo v síti GoOut.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Colour Meeting v Poličce rozšiřuje line-up. Nabídne výrazná zahraniční jména jako Niño de Elche i stálice české scény Zrní (07.03.2024 10:55)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Colour Meeting spouští předprodej a nabízí první ochutnávku programu (08.12.2023 12:55)
- Dvacátý ročník Colour Meetingu proběhne už tento víkend (11.07.2023 09:52)
- Colour Meeting doplňuje program. Exkluzivní zahraniční vystupující doplní výrazná jména česko-slovenské hudební scény (26.05.2023 09:26)
- Nové desky 19/2023 - od Jonas Brothers přes Lauren Daigle po Alison Goldfrapp (17.05.2023 16:30)
- Publicistika: Český rap v roce 2022 (24.02.2023 12:01)
- Colour Meeting slaví 20. narozeniny a oznamuje první vystupující (23.01.2023 10:25)
- Midwife představí v Kabinetu MÚZ své pojetí éterického heaven metalu (20.10.2022 10:53)
- Londýnský jazz, řecká psychedelie, česko-slovenská alternativa i divadlo. Festival Colour Meeting zve na 19. ročník (30.06.2022 13:51)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík Kabát Adele Queen AC/DC U2 Sia Rush Bono Beyoncé Taylor Swift Linkin Park Lady Gaga Liam Gallagher Mirai Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu