Nové desky 27-28/2018 - od Florence And The Machine přes The Vamps po druhý díl "Mamma Mia!"

19.07.2018 06:57 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Universal Music

V Nových deskách tentokrát shrneme novinky posledních dvou týdnů, a tak se konečně dočkáte čtvrté desky Florence And The Machine, debutu Tom Grennan, soundtracku k druhému dílu "Mamma Mia!" či denní části posledního alba The Vamps. Fanoušci tvrdší hudby se mohou těšit na živák od Devina Tonwsenda a naopak pro milovníky jemnějších žánrů je tu spolupráce Davida Tibeta a italské formace Zu.
Pokud se v pondělí 16. července vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Florence And The Machine - High As Hope (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop

Florence And The Machine - High As Hope
S mírným zpožděním oproti zbytku světa se k nám dostalo čtvrté album Florence And The Machine "High As Hope", kterým Florence Welch a spol. navazují na tři roky starou desku "How Big, How Blue, How Beautiful". Deset písniček, které na něj zařadila, jsou spíše minimalistické, ubrala v nich o něco na produkci a objevuje v nich témata zlomeného srdce, rodiny a nalézaní pohodlí v osamělosti. Není tedy divu, že z původního produkčního týmu si nyní vystačila pouze s dvěma členy, kterými jsou Emile Haynie (Bruno Mars, Lana Del Rey) a Brett Shaw (Lady Gaga, Mark Ronson). Se psaním písniček jí pak vypomohl například Jamie xx, Sampha, kanadský muzikant Andrew Wyatt a především Thomas Bartlett aka Doveman, známý ze spolupráce s Glenem Hansardem, St. Vincent nebo The National. Výsledek se jim zjevně povedl, album sbírá především pozitivní recenze. Zda zaujme i vás, můžete zjišťovat prostřednictvím YouTube.com profilu skupiny a my k tomu pouze dodáme, že nahrávka je k sehnání také na vinylu.


The Carters (Beyoncé & Jay-Z) - Everything Is Love (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / trap

The Carters (Beyonce & Jay-Z) - Everything Is Love
Již 16. června se zničehonic na Tidalu a o dva dny později i na ostatních streamovacích službách objevilo společné album Beyoncé a Jay-Zho "Everything Is Love", které vydali pod jménem The Carters. Nyní konečně deska vyšla i fyzicky, a tak pouze v krátkosti zrekapitulujeme několik základních faktů. Devět, respektive deset písniček, se nahrávalo ve studiích v Londýně, Paříži a Los Angles a vedle hlavních protagonistů se na nich podílela poměrně početná armáda autorů a producentů plná slavných jmen. Ruku k dílu přiložil například Pharrell Williams, Cool & Dre, funková kapela El Michels Affair, rapper Quavo, Ty Dolla $ign, Mike Dean, Nor Fred Ball, Bo-1da, Nav, Vinylz nebo Dave Sitek z TV On The Radio. Vzhledem k datu vydání je k dispozici již řada recenzí, které společné dílo obou manželů chválí, o čemž vypovídá i 81% na metacritics.com.


The Vamps - Night & Day (Day Edition) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / pop rock

The Vamps - Night & Day (Day Edition)
Je to prakticky přesně rok, co jsme vám představovali noční část alba "Night & Day" The Vamps a slibovali, že v prosinci se dočkáte té denní. Nakonec ovšem dopadlo vše tak, že denní část vychází právě nyní a anglický kvartet na ni zařadil hned osmnáct skladeb. Neznamená to ale, že by byli pánové takto plodní. K deseti novinkám totiž přistrčili také osm skladeb noční části. Stejně jako v jejím případě i tentokrát si k nahrání písniček přizvali několik hostů, kterými jsou španělský DJ Danny Avila, Machine Gun Kelly, holandský DJ Kriss Kross Amsterdam a americká zpěvačka Maggie Lindermann. Se skládáním jim pak vypomohli Alexander James, Iain Farquharson aka Sparx, Jacob Manson z Blonde, Captain Cuts, anglický DJ Digital Farm Animals, OzGo, či kanadská písničkářka Allie X. Vydáním alba už pochopitelně žije YouTube profil formace a my jen dodáme, že k sehnání bude i edice s DVD "Wake Up World Tour - Live From The O2" doplněné o speciální EP.


Zu93 - Mirror Emperor (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Zu93 - Mirror Emperor
Pod Zu93 se skrývá spolupráce Davida Tibeta z Current 93 a italskou formací Zu. Jejich společné dílo "Mirror Emperor" vydané pod hlavičkou Zu93 v sobě snoubí znaky typické pro obě strany: Ciltivé kytary, tklivé tóny cella, decentní baskytaru a opatrné perkuse. Nahrávka čítá celkem dvanáct kousků a jeden z nich najdete k poslechu na YouTube.com. O svůj názor se s námi podělte v komentářích pod článkem!


Tip týdne

Tom Grennan - Lighting Matches (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / alternativní pop rock

Tom Grennan - Lighting Matches
Anglický písničkář Tom Grennan se mohl stát profesionálním fotbalistou, kdy ho dokonce zkoušela Aston Villa a měl nabídky ze Spojených států. Ovšem něco mu říkalo, aby to nedělal a tím něčím byla hudba. Ve svých osmnácti letech začal koncertovat v okolí Londýna a to mu vydrželo celé tři roky. Vše se změnilo, když ho v jednom pubu uslyšel zástupce labelu Insanity Records, který mu následně nabídl kontrakt. Tím pravým průlomem byla ovšem dva roky stará spolupráce s Chase & Status na jejich singlu "All Goes Wrong". Následovaly tři EP a nyní konečně i plnohodnotný debut nazvaný "Lighting Matches" nabízející hned šestnáct písniček, které se pohybují na rozhraní popu, rocku a jemné alternativy. Seznámit se s nimi a Tomem Grennanem můžete prostřednictvím jeho YouTube kanálu.


Devin Townsend Project - Ocean Machine - Live At The Ancient Roman Theatre Plovdiv (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: progresivní metal

Devin Townsend Project - Ocean Machine - Live At The Ancient Roman Theatre Plovdiv
Koncem loňského roku se uskutečnil koncert Devin Townsend Project ve starořímském amfiteátru v bulharském městě Plovdiv. Zazněla zde celá nahrávka "Ocean Machine" a pár dalších vybraných písní, které si vyžádaly přímo fanoušci. Nedílnou součástí představení byla účast orchestru a sboru plovdivské státní opery. Na stránkách internetového obchodu Amazon.com si můžete poslechnout ukázky všech skladeb.


Scorpions a vydatné reedice

Pro rockové fanoušky tu tento týden máme reedici nahrávek populární německé formace Scorpions. Kapela dala nový kabátek albům "Blackout", "Love At First Sight", "Lovedrive", "Savage Amusement", "Taken By Force", "Tokyo Tapes" a "World Wide Live". Jde tedy zejména o nahrávky vydané v průběhu osmdesátých let, kdy se Scorpions doslova vyhřívali na předních příčkách hitparád a z rádií zněly kousky jako "Rock You Like A Hurricane", "Rhythm Of Love" nebo "No One Like You".


Různí - Mamma Mia! Here We Go Again (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / filmová hudba

Různí - Mamma Mia! Here We Go Again (soundtrack)
Již ve čtvrtek vstoupí do českých kin pokračování úspěšného snímku "Mamma Mia!" s přídomkem "Here We Go Again". Přesně po deseti letech se tak vrátíme zpět na řecký ostrov, ve filmu nazvaný Kalokairi, kde se nám rozvinou hned dva příběhy, které se navzájem proplétají. První je ze současnosti, kdy zcestovalejší a moudřejší Sophie plánuje znovuotevření rodinného hotelu, na které se samozřejmě sjedou všichni obvyklí podezřelí včetně trojice charismatických tatínků. Druhý se naopak vrací hluboko do minulosti, kdy byla Donna (Meryl Streep a Lily James) čerstvou absolventkou univerzity, chtěla poznávat svět a netušila, že brzy narazí na tři civilizované mladíky. Vše pochopitelně opět provází hudba Abby, v podání hereckých představitelů, mezi které tentokrát přibyli i Andy Garcia a Cher. Kompletní seznam písniček včetně ukázek nabízí například e-shop Amazon.


V krátkosti - soundtracky

Nejen druhý díl "Mamma Mia!", ale ještě další snímky uvedly své soundtracky, které si v krátkosti představíme:

  • Pro hudební fanoušky jedním z nejzajímavějších bude soundtrack ne k filmu, ale k jednomu z dílů seriálu "Black Mirror" - "Hang The DJ". Na svědomí jej má totiž americký umělec Alex Somers, u jehož díla ani zde nechybí islandští Sigur Rós.
  • Dalším snímkem, jehož hudba se k nám dostává, aniž by byl v Česku dostupný, je životopisné drama na základě skutečné události "Don't Worry, He Won't Get Far On Foot". Hlavní roli alkoholika, který se léčí ze své závislosti, v něm ztvárnil Joaquin Phoenix a hudbou jej opatřil Danny Elfman. Ten ji rozdělil do celkem jednadvaceti kompozic, k nimž přibyly i dvě písničky od Johna Callahana a Danny And The Hillbilly Boyz.


Dále vychází:

Jan Akkerman - The Complete (26CD) (Bertus)
Lucifer - Lucifer II (Sony Music)
Obscura - Diluvium (Mystic Production)
Rene Jacobs - Handel: Giulio Cesare (Warner Music)
Různí - S&s Presents - Dreams, (Bertus)
Valery Gergiev & Wiener Philharmoniker - Sommernachtskonzert 2018 (DVD) (Sony Music)
Valery Gergiev & Wiener Philharmoniker - Sommernachtskonzert 2018 (BluRay) (Sony Music)
William Christie & Les Arts Florissants - Handel: Music For Queen Caroline (Warner Music)

Vychází na vinylu:
Alex Somers & Sigur Rós - Black Mirror Hang The DJ (Bertus)
Boards Of Canada - Hi Scores (Skam)
Bruce Springsteen - Greatest Hits (Sony Music)
Eurythmics - Be Yourself Tonight (Sony Music)
Eurythmics - Revenge (Sony Music)
Eurythmics - Savage (Sony Music)
Glassjaw - Material Control (Sony Music)
J. Rocc - 7-funky President Edits (Bertus)
Kissin' Dynamite - Ecstasy (Bertus)
Lucifer - Lucifer II (Sony Music)
Madonna - Like A Virgin (Warner Music)
Obscura - Diluvium (Mystic Production)
Roger Waters - Is This The Life We Really Want? (Sony Music)
Sasha Sloan - Sad Girl (Sony Music)
Scorpions - Animal Magnetism (Warner Music)
Scorpions - Blackout (Warner Music)
Scorpions - Love At First Sting (Warner Music)
Scorpions - Lovedrive (Warner Music)
Scorpions - Savage Amusement (Warner Music)
Scorpions - Taken By Force (Warner Music)
Scorpions - Tokyo Tapes - Live (Warner Music)
Scorpions - World Wide Live (Warner Music)
The Vamps - Night & Day (Day Edition) (Universal)
Tom Grennan - Lighting Matches (Sony Music)
Zappa Frank - Burnt Weeny Sandwich (Universal)
Zu93 - Mirror Emperor (Bertus)

Reedice:
Bobby Bare - Travelin´ Bare/Constant Sorrow/The Streets Of Baltimore (Bertus)
Cool Notes - Have A Good Forever (Funky Town Grooves)
Evelyn King - Music Box (Funky Town Grooves)
Muscle Shoals Horns - Born To Get Down (Funky Town Grooves)
Tad Morose - Revenant (Cargo Records)
Thievery Corporation - Abductions & Reconstruction (Panther)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY