Debut "Mask" Code Red Riot dokazuje, že hard rock může mít i moderní tvář

12.07.2018 17:00 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Celkem pět let působil Corky Gainsford coby bubeník u lasvegaských rockerů Otherwise. Po vzoru Davea Grohla či Sullyho Erny se však rozhodl posunout a převzít roli lídra formace. Ke splnění snu založil kapelu Code Red Riot, které nyní vychází debut "Mask" plný moderního hard rocku.
7/10

Code Red Riot - Mask

Skladby: Panic And Pain, Killing The Kings, Living Low, Slide, Chaos Calls, Ghost, Fuel In The Fire, Bulletproof, Black Hole Hero, Handle This, 7 More Days, My Falling Soul
Vydáno: 29.6.2018
Celkový čas: 39:42
Vydavatel: Sony Music

Otherwise si od roku 2003 stačili na americké scéně vybudovat slušnou pozici. Corky Gainsford na tom měl nemalý podíl, když do sestavy naskočil v roce 2010. Ve formaci působil pět let a vydal s ní dvě zásadní desky. Začal ale cítit potřebu angažovat se i jinak, a tak bubenickou dráhu vyměnil za inženýrskou a producentskou. Nyní k tomu přidává také roli lídra a multiinstrumentalisty v kapele Code Red Riot. Debut "Mask" si totiž nahrál takřka výhradně sám.

Hudebně od své předchozí skupiny daleko neodskočil. Podobně jako Otherwise i Code Red Riot sází na moderní zvuk na pomezí rocku a hard rocku a nabízí chytlavé, melodické skladby s hutným hard rockovým základem. Skvělý start přináší úvodní palba "Panic And Pain" s masivním zvukem a adrenalinovým refrénem, ve kterém se Gainsford představuje jako velmi schopný rockový zpěvák. Silných momentů má ovšem nahrávka více a při své stopáži necelých čtyřiceti minut dokáže udržet pozornost až do posledních okamžiků. Code Red Riot natočili velmi dobrou prvotinu s moderním zvukem a dobrým skladatelským potenciálem. Příjemné překvapení a tip pro fanoušky Five Finger Death Punch, které jejich poslední přeslazená deska zklamala.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY