Metalcoreová naděje Noisebleed pokřtí svou prvotinu v pražském Kainu

04.07.2018 15:04 - Tomáš Rozkovec | foto: facebook interpreta

Nejen pro fanoušky české metalcoreové naděje Noisebleed, ale i pro samotnou kapelu bude 15. září svátkem. V pražském klubu Kain totiž formace pokřtí své dlouho očekávané album "Asymbiosis", které vyšlo 6. června ve formě CD, flash disků a na velkých digitálních platformách Spotify, Deezer či iTunes.

Noisebleed, kteří se pohybují na hranici žánrů metalcore, melodický death metal, progressive a sami svůj styl označují trefně jako djent, nejsou na české scéně nováčky. Fungují s přestávkami a mnoha personálními změnami již od roku 2010. Zlom nastal v roce 2015, a to s příchodem zpěvačky Evy Novotné, která svým skvěle zvládnutým growlingem udává směr a sílu. Zároveň tvrdé hudební složce s mnoha kytarovými vyhrávkami přináší ženskou křehkost a potřebnou krásu.

Jako zásadní se ukázala následná léta, která strávila skupina koncertováním po českých klubech a předskakováním zahraničním deathmetalovým hvězdám, jako jsou Inner Sanctum, Collosus Fall, Frozen Infinity, Attack Vertical či Pokerface. V červnu 2017 byli z devadesáti kapel vybráni pro velký festival Basinfirefest, kde si zahráli například vedle Waltari či Pro-Pain. Výsledkem toho všeho je jejich sehrání, fungují jako dobře namazaný stroj a jejich snažení a úsilí je nyní korunováno vydáním prvotiny.

Začátek křtu, který podpoří kapely WAGD a Phylactery, je naplánován na 19:30 hodin. Noisebleed, kteří si na slavnostní večer připravili nejedno překvapení, se poté vydají na tour do větších měst jako Brno, Plzeň nebo České Budějovice.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY