Dnes začíná Metronome Festival Prague. Zahrají Massive Attack, Tom Odell i Tata Bojs

22.06.2018 11:05 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Třetí ročník největšího pražského open-air festivalu Metronome Festival Prague dnešním dnem, tj. pátkem 22. června, začíná. Návštěvníci se mohou těšit na plejádu hvězdných interpretů, jako jsou Massive Attack, Tom Odell, John Cale a Tata Bojs 30. Program začíná už o půl čtvrté odpoledne, jako první vystoupí Prago Union. Vstupenky jsou stále ještě v prodeji na stránkách www.metronomefestival.cz a na místě festivalu.

Metronome Festival Prague otevře brány první den v 15:30. Připraven je bohatý program na čtyřech scénách a dalších menších doprovodných pódiích. Vůbec prvním účinkujícím na festivalu budou Prago Union na ČT Park Stage. V úvodních hodinách po otevření se odehrají také autogramiády kapel TH!S, Umakart a Zrní. Chvilku po startu se rozezní i Moon Stage, která pro tentokrát patří oslavě třicátých narozenin Tata Bojs. Prvními kapelami na jejich oslavě budou Umakart a Midi Lidi. Největší Metronome Stage pak přivítá kapelu TH!S s Vojtou Kotkem u baskytary.

Hlavními hvězdami pátečního večera budou však bezpochyby britský klavírista a zpěvák Tom Odell a Massive Attack na Metronome Stage. Toma Odella nejvíce proslavil hit "Another Love", za EP "Songs From Another Love" dostal dokonce Cenu kritiků v rámci Brit Awards. Massive Attack už svou historii píší mnohem déle, kapelu založili už v roce 1988 a nejvíce je proslavilo album "Mezzanine". Návštěvníci se mohou těšit i na comeback legendárních Sexy Dancers a na zakladatele The Velvet Underground Johna Calea na ČT Park Stage.

Páteční noc ale bude pokračovat s Tata Bojs a jejich oslavou. Pro návštěvníky, kteří ještě nebudou chtít jít spát, je připraven bubeník Blur Dave Rowntree s DJ setem a po něm baskytarista Tata Bojs Mardoša, který bude zpoza DJského pultu hrát až do ranních hodin. V sobotu se brány otevřou ve 13:30 a diváci se mohou těšit na The Chemical Brothers, Davida Byrnea, Faithless DJ set a Superorganism.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY