Marilyn Manson rozšiřuje svou sbírku coverů o "Cry Little Sister"

19.06.2018 17:58 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Nepřehlédnutelným prvkem diskografie Marilyna Mansona jsou covery jiných interpretů, které halí do svého specifického stylového hávu. Z těch nejznámějších jmenujme například "Sweet Dreams" Eurythmics či "Tainted Love" od Soft Cell - což jsou obě skladby, které v podstatě udělaly zpěvákovu kariéru. V této chvíli se počet předělávek pomalu, ale jistě blíží padesátce, deset nejzajímavějších si můžete poslechnout v našem článku.

Novinkou do seznamu je "Cry Little Sister", kterou si Manson vypůjčil od Gerarda McNanna, který skladbu natočil na soundtrack k filmu "The Lost Boys". Manson nemusel ani moc měnit - jen lehce zdůraznil a zašpinil už tak elektronický podklad skladby. To podstatné se děje díky jeho specifickému podání, které kolísá mezi křikem a šepotem. Tomuto přístupu zůstává věrný i v refrénu, a daří se mu tak obrousit vzletně osmdesátkovou melodiku předlohy. Pozitivně se to odráží na znepokojivé atmosféře celého kusu.

Manson má očividně čich na to, jak nepříliš výrazné skladby povýšit a dodat jim to, na co si (asi) jejich původní interpreti netroufli. "Cry Little Sister" je toho důkazem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY