Karel Gott v novém klipu "Ta pravá" kombinuje vzpomínky se současností

17.06.2018 16:44 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Karel Gott i ve svých osmasedmdesáti letech dokázal znovu vyprodat O2 arénu, kde představil vedle osvědčených hitů i úplnou novinku "Ta pravá". Tu si s ním přímo na pódiu zahrál i její autor Marek Ztracený. Skladba dala také název aktuálnímu albu, takže se není co divit, že k ní vznikl i doprovodný videoklip. V něm se střídají vzpomínky se žhavou současností zpěvákova života.

"Píseň jsem od prvního poslechu vnímal jako velmi emotivní osobní zpověď. Je to vlastně oslavná píseň na téma současnosti, ale zároveň vyprávění o minulosti, o životní cestě, a proto jsme se rozhodli být v tomto klipu vypravěči, kteří dokážou vizuálně kombinovat tyto dvě časové roviny. Klip je jiný tím, že při jeho zpracování prošel složitou, ale vizuálně velmi zajímavou animační technologii. Ukazuje mnoho překvapivých detailů z Gottovy životní cesty," vysvětluje režisér Martin Pasecký.

To autor Marek Ztracený o vzniku písně prozradil: "Na myšlenku napsat Karlovi píseň mě přivedl můj kamarád. Začal jsem Karla více sledovat a zjistil, že se mi líbí jeho přístup k fanouškům a vůbec k životu. U skládání jsem se do něj na chvíli jakoby převtělil a najednou byla na světě písnička 'Ta pravá'. Karel mi hned volal, že tahle je ta ona! Upřímně mě to potěšilo a je to pro mě nová zkušenost, protože jsem byl na písničky dlouho lakomý."

Skladba jako taková ukazuje Gottovi cestu, kterou se začal ubírat už na desce "S pomocí přátel". Oslovovat aktuální hitmakery, kteří mu napíšou skladbu přímo na tělo. Gott se totiž stále nemíní vzdát a pořád má co říct.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY