Metallica získala Polar Music Prize

15.06.2018 18:18 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Ve čtvrtek byla na slavnostním ceremoniálu předána cena Polar Music Prize, přezdívána někdy jako hudební nobelovka. A letos ji obdržela Metallica, americká formace, která se scéně pohybuje téměř čtyřicet let. Součástí ocenění je i odměna ve výši jednoho milionu švédských korun. Částku kapela věnuje své vlastní organizaci All Within My Hands, která podporuje potřeby lokálních komunit.

V prohlášení k udělení ceny se píše: "Od dob Wagnera nebo Čajkovského nikdo kromě Metallicy nebyl schopen vytvořit hudbu, která by byla natolik fyzická a divoká, ale zároveň natolik široce přístupná. Toto virtuózní uskupení dokázalo díky svému zběsilému tempu posunout rockovou hudbu tam, kde nikdy předtím nebyla. Ve světě téhle skupiny se mohou stát Valhallou jak teenagerský pokojíček, tak koncertní síň. Síla jejich nekompromisních alb dokázala přeměnit pocit odcizení mnoha posluchačů do superschopností."

Podle Larse Ulricha je to "obrovské ocenění práce, kterou s Metallicou udělali". Zároveň ale hledí vstříc k dalším velkým věcem, jichž mohou v budoucnu dosáhnout.

Během ceremoniálu vystoupil také zpěvák domácích Ghost Cardinal Copia, kterého doprovodili členové kapel Candlemass, Vargas a Lagola. Po svém zpracovali hit "Enter Sandman". Na video z jejich vystoupení se můžete podívat níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY