Původní Smashing Pumpkins se vrací se singlem "Solara"

11.06.2018 09:33 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Billy Corgan ohlásil na rok 2018, po loňské sólové odbočce "Ogilala", plno zajímavých věcí. Kromě reunionu téměř kompletní původní sestavy a turné "Shiny And Oh So Bright" k třicetiletému výročí je v přípravě i několik EP, které již Corgan, Chamberlin, Iha a dlouholetý kytarista druhé éry Pumpkins Jeff Schroeder připravují. Chybí tak jen tradiční dámské obsazení baskytary. To způsobilo, v dnešní době již tradiční, internetovou roztržku nejen mezi fanoušky, ale i u samotného Corgana s D'arcy Wretzky.

Prvním dílem této nové sestavy je skladba "Solara". Hlavní trojice se spolu ve studiu potkala poprvé po osmnácti letech. Přizvala si i ostříleného studiového mága Ricka Rubina, který s kapelou spolupracoval před více než dvaceti lety na desce "Adore". Následně během loňského roku pomáhal Corganovi doladit zvuk jeho druhého sólového alba.

"Solara" je zase jeden z ráznějších kousků a lehce připomíná první comeback kapely z roku 2007. Tehdy "Tarantula" u fandů moc na oblibě nezískala. Nejvíc slyšet je zde Jimmy Chamberlin a jeho bicí. Ten do toho pořádně buší celé čtyři minuty. Že na tom hlas Corgana také není nejhůř, se ukáže hned v úvodní pasáži, při nástupu do refrénu "Tear down the sun, Bring down the sun, I'm not everyone". Řízný to návrat, není pochyb, že je to Corgan, jsou to ale stále ti stejní Smashing Pumpkins z přelomu tisíciletí?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY