"Životní režim" Vladimíra Mišíka je bigbít. Jednoznačně

13.06.2018 10:00 - Milan Menčík | foto: Galén

S další kompilací přichází na horký letní hudební trh Vladimír Mišík. Dostala název "Životní režim" a v podtitulu "Bigbít 1976 - 2010" je obsaženo vše podstatné. Tentokrát žádné pomalé rytmy, ale šlapavý rytmus je to, co nás provází souborem skladeb Mišíkovu srdci blízkých.
8/10

Vladimír Mišík - Životní režim (Bigbít 1976 - 2010)

Skladby: Taxůvku jsme chytli, Životní režim, Bazarem proměn, Ty II., Jednohubky, Město z peřin, Jen se směj, Šero v kavárně, Šmajdák a ploužáky, Ta láska, Relativistický zádrhel, Jam session, Páteční cajun, Sladké je žít
Vydáno: 25.05.2018
Celkový čas: 51:43
Vydavatel: Supraphon
A není to jen tento fakt, který má tvořit provázanost s předchozím výběrem "Královský večer", který byl vydán před čtyřmi lety. Písně si znovu vybral Vladimír Mišík sám a rozhodně nevytvořil žádné best of, i když například "Jednohubky" k tomu nejznámějšímu určitě patří. A smysluplnost vydání fyzického nosiče - stejně tak jako u předchůdce - potvrzuje dvaapadesátistránkový booklet v DVD formátu, kde jsou všechny texty v originále i anglickém překladu doplněny o grafiky Karla Halouna, který s Mišíkem spolupracuje už od sedmdesátých let.

V zásadě se booklet dá využít i jako sbírka básní skvělých autorů Jiřího Dědečka, Vladimíra Merty, Jiřího Suchého, Václava Hraběte nebo Josefa Kainara. Skladby nemají ani chronologickou ani abecední posloupnost, ale tak nějak ukazují různé nálady a odstíny Mišíkovy tvorby, kde nechybí rock, blues ani reggae. Prostě další velmi cenná sběratelská položka.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY