Mydy Rabycad vyrazili v klipu "My Time" na road trip po Státech

12.06.2018 09:55 - Hana Bukáčková | foto: Marie Strnadová

Se svou letní peckou přichází letos i roztančení Mydy Rabycad. Ti projeli už hodně zemí, ale rozhodně neusnuli na vavřínech. Poslední cesta je zavedla do USA, kde krom koncertů natočili jednoduchý klip k písni "My Time" z poslední desky "M.Y.D.Y.", kterou vydali na podzim. Nahrávkou se odklonili od dosavadní škatulky electro swingu, přesto (nebo možná právě proto) jim vynesla několik nominací na hudební ceny Anděl a tři ceny Žebřík.

Klip je ve stylu road tripu v jižanské krajině americké Luisiany. "Žofie je průvodcem, ale výpověď je za nás všechny. Místa, kde se natáčelo, jsou pro nás důležitá a podtrhují atmosféru, kterou jsme písní chtěli přinést. Točili jsme v okolí Church Pointu, Mamou a Lafayette a na všechno jsme měli jen dva dny," popisuje za kapelu Mikuláš Pejcha a dodává: "Odklon od velké produkce nám tentokrát sebral téměř dva dny spánku a přidal pár vrásek, zato jsme ale odhalili mnohem víc z našeho přátelství a vesmíru, který bychom s lidmi rádi sdíleli."

Kdo zná Mydy Rabycad, ví, že v jejich vizuální prezentaci není nouze o ztřeštěné barevné třpytivé kostýmy a bláznivou show. V klipu však tentokrát otočili a ukazují se jinak, střídmě. Zároveň tím dokazují, že v jednoduchosti je krása. O tom, jak se jim to povedlo, můžete diskutovat v komentářích. Písničku si u toho můžete i zazpívat - pomůckou vám budiž text, který po celý čas klip doprovází.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY