Suede uzavřou svou trilogii novinkou "The Blue Hour"

11.06.2018 14:22 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Osmá řadovka "The Blue Hour" Suede by měla uzavřít triptych, který započal jejich comebackem s dekou "Bloodsports". Novinka vyjde v září a první návnadou se stala hodně melancholická píseň "The Invisibles", ke které vznikl i prostý doprovodný videoklip, který odzbrojuje svou atmosférou. Podívat se na něj můžete níže.

Suede - The Blue Hour
© facebook interpreta
Dle slov kapely se na "The Blue Hour" máme dočkat i sborů, mluveného slova a velkých orchestrálních aranží. Ty měli na starost Craig Armstrong a Neil Codling. Album produkoval Alan Moulder, po dlouhé době se tak Suede obešli bez Eda Bullera (ten s nimi začal spolupracovat při natáčení "A New Morning"). Vše vznikalo v londýnských Assault & Battery Studios, kde má kapela nyní své zázemí. Dá se předpokládat, že kolekce bude navazovat "Night Thoughts", ke které vznikl i doprovodný film Rogera Sargenta obsahující klipy ke každé písni. Tentokráte nic takového ale ohlášeno není.

Nahrávka "The Blue Hour" Suede vyjde v pátek 21. září a přinese těchto čtrnáct skladeb: As One, Wastelands, Mistress, Beyond The Outskirts, Chalk Circles, Cold Hands, Life Is Golden, Roadkill, Tides, Don’t Be Afraid If Nobody Loves You, Dead Bird, All The Wild Places, The Invisibles, Flytipping. Fyzicky se album objeví na CD, 2LP a na zatím blíže nespecifikovaném sběratelském boxu, všechny varianty můžete objednávat již nyní v oficiálním obchodě skupiny.

Brett Anderson a jeho souputníci mají na podzim v plánu i krátkou koncertní štaci. Praha bohužel ve výčtu zatím nefiguruje - nejblíže k nám budou hned během jejího zahájení, a to 29. září v Berlíně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY