J Balvin chce novým albem "Vibras" redefinovat postavení španělsky zpívané hudby ve světě

09.06.2018 14:09 - Lukáš Turner | foto: facebook interpreta

Kolumbijský reggaetonový zpěvák J Balvin, vlastním jménem José Álvaro Osorio Balvin, dosáhl zdánlivě nemožného. Se španělsky zpívanými alby se úspěšně dostal do amerických mainstreamových obchodů. S květnovou novinkou "Vibras", jejíž název znamená v jeho rodném jazyce Vibrace, doufá, že si udrží nynější tempo a redefinuje roli španělsky zpívané hudby ve světě. "Vše je o vibracích. Proto se deska jmenuje 'Vibras'. Dělali jsme ji s láskou. Chceme dokázat, že se španělština obrodila," vysvětluje.

Na albu, které se v americkém žebříčku Billboardu dostalo na patnácté místo, se podíleli Wisin & Yandel, Zion & Lennox, DJ Willy William, Anitta, Carla Morrison, flamencová zpěvačka Rosalía a Jeon. "Každá píseň přináší jiné vibrace. Ale převažuje reggaeton, protože to je žánr, který mi otevírá dveře."

Mnoho let vydávali interpreti jako Ricky Martin, Enrique Iglesias a Shakira svá alba v angličtině, aby si udrželi globální popularitu. Ale se čtyřmi předchozími řadovkami a pátou nyní vydanou (všemi ve španělštině) poukazuje Balvin to, že se latinskoamerická hudba konečně dostává na americkou scénu. "I když teď asi nerozumíte, co tím myslím, opravdu to tak cítím. Stejnou věc jsem zažil i já, když jsem poslouchal hudbu v angličtině. Nerozuměl jsem ani slovo. Ale i tak jsem měl pocit štěstí."

Třiatřicetiletý vítěz dvou latinskoamerických Grammy je momentálně jedním ze tří celosvětově nejpřehrávanějších interpretů měsíce na Spotify. Dříve s ním spolupracovali například Shakira, Pitbull, nebo Ricky Martin.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY