Do pražského metra se vrací hudební vagon. Bude zvát na Metronome a United Islands Of Prague

11.06.2018 13:49 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Minulou neděli cestující metra trasy A zažili nečekaný hudební koncert přímo v jednom z vagonů pražského metra. Jeden z vozů soupravy tajně obsadila kapela Mydy Rabycad a zahrála několik skladeb v aranži upravené pouze pro tuto příležitost. Kapela tím cestující originálně pozvala na festivaly Metronome Festival Prague a United Islands Of Prague, které se oba konají ve dnech 22.-23. června 2018. Těm, kterým se nepoštěstilo kapelu vidět, se naskytne příležitost zažít koncert v metru znova již příští úterý, ale tentokrát v podání akustického vystoupení projektu Václava Havelky Sun+Dead.

Mydy Rabycad začali svůj koncert o deváté večerní ve stanici Bořislavka, odkud se vydali směrem do centra. Kapela tak pozvala cestující na Metronome Festival Prague, kde budou sami jednou z hlavních hvězd programu a vystoupí na hlavní scéně před slavnými The Chemical Brothers. Česká kapela Mydy Rabycad nedávno absolvovala americké turné, během kterého natočila už zveřejněný nový klip k písničce "My Time" z posledního alba "M.Y.D.Y." Hudební jízdy v metru tím však nekončí. V následujících dvou týdnech se ještě v pražském podzemí uskuteční koncerty dalších zajímavých interpretů. Vždy se tak stane v hudebním vagonu, prostředním voze linky A. Už v úterý 12. června po třinácté hodině ze stanice Želivského ve směru Nemocnice Motol zazní další hudební koncert v metru, a to akustické vystoupení projektu Václava Havelky Sun+Dead.

Václav Havelka účinkoval již na prvním ročníku Metronome Festivalu Prague jako frontman hudební skupiny Please The Trees. S touto kapelou si zahrál i na spřáteleném festivalu United Islands a současně i v projektu Tvrdý/Havelka. Momentálně má Havelka nový projekt, a to se svým osmiletým synem s názvem Sun+Dead. Přímo na festivalu bohužel letos hrát nemohou, protože Havelka je v kapelní produkci Metronome, vystoupení v pražském metru je tak unikátní příležitostí kapelu vidět. "Chceme návštěvníkům dopřát malou ochutnávku Metronome Festivalu a zároveň vytvořit v městské dopravě nezapomenutelnou atmosféru," říká David Gaydečka, producent festivalu, který spolu s Dopravním podnikem hlavního města Prahy a Magistrátem hlavního města Prahy zajistil netradiční koncert ve vagonu metra. Do hudebního vagonu se mohou zapojit i další hudební nadšenci. Stačí napsat na objevy@unitedislands.cz. A kdo koncerty v metru potká, může je sdílet s hashtagem #metrosounds na sociálních sítích.

Návštěvníci Metronome Festivalu Prague se mohou těšit na celou řadu hvězdných interpretů zahraniční i tuzemské scény. Ze zahraničních to budou například kultovní The Chemical Brothers, Massive Attack, David ByrneTalking Heads, Tom Odell nebo John CaleThe Velvet Underground. Českou scénu budou reprezentovat Tata Bojs s jedinečnou oslavou svých třicátých narozenin nebo Sexy Dancers, kteří budou mít na festivalu exkluzivní návrat po dvaceti letech, a mnoho dalších. Navíc se v rámci komfortu celého festivalu vrací i slavný Bruselský pavilon, zajištěno je perfektní ozvučení, amfiteátr s atmosférou, obýváky nebo bezhotovostní platby, které mají za úkol zredukovat dlouhé fronty, a dopřát tak návštěvníkům ničím nerušený perfektní hudební zážitek.

Metronome Festival Prague je mezinárodní hudební festival, který se koná od roku 2015 každoročně na holešovickém Výstavišti v bezprostřední blízkosti centra Prahy. Nabízí vystoupení nejzajímavějších mezinárodních hvězd v kombinaci s tím nejlepším z české hudební scény. Festival kromě kvalitní hudby a špičkového zvuku nabízí i amfiteátr s atmosférou, zastřešené scény, kvalitní jídlo bez front, fungující velkokapacitní wi-fi či dostatek míst k sezení. Veškeré informace jsou k mání na www.metronomefestival.cz.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY