Marek Ztracený zpívá, že "MinuLost" je fejk. Šest evropských měst procestoval za 56 hodin

07.06.2018 18:11 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Vypadá to, že po loňském hitu "Léto 95", jehož sledovanost na YouTube přesáhla už čtyři miliony zhlédnutí, začalo Marka Ztraceného vymýšlení videoklipů bavit. Spontánní nápad vyrazit na krátký, ale hutný výlet po Evropě zvládl zrealizovat mimořádně rychle. "Byla středa a já měl už ve čtvrtek koupené letenky do osmi zemí Evropy. Po odehrání víkendových koncertů jsme s kameramanem Ondrou Soukupem najednou seděli na letišti v Praze. Měl jsem jediné tři dny volna mezi koncerty a rozhodl se, že za 56 hodin obletíme osm hlavních měst Evropy a v každém natočíme kousek. Jako obvykle mi většina lidí řekla, že jsem blázen. 'Víš jak je to drahý a náročný na produkci?' No, a já jim řekl, že žádnou produkci nechci. Prostě pojedeme a budeme improvizovat a bavit se," vzpomíná.

Marek Ztracený - Vlastní svět
© facebook interpreta
Vznikl z toho klip "MinuLost", který je koncipován spíš jako lyric video, protože ať v něm zpěvák stojí na Karlově mostě, před Eiffelovou věží v Paříži nebo má za zády římské Koloseum, vždycky drží v ruce tabulku se slovy. Ve svém plánu sice Ztracený nepočítal se zpožděním letů, takže nakonec stihl navštívit jen šest míst, ale ve výsledku to vůbec nevadí. I tak připravil s kameramanem a režisérem Ondřejem Soukupem zábavnou podívanou. "Potkávali jsme různé lidi a říkali jim, že točíme hudební videoklip a zda se nechtějí zapojit. Většina se přidala, a zažili jsme situace, na které nikdy nezapomenu. Klip je v mých očích úžasný a je důkazem toho, že všechno jde, když se chce," dodává rodák ze Železné Rudy.

Píseň "MinuLost" překvapí svěžím tanečním tempem, které pro Ztraceného nebývá typické. Není divu, že si ji do svých playlistů vybrala rádia. Jde také o pozvánku na novou desku "Vlastní svět", která vyjde v pátek 8. června a kromě aktuálního singlu obsahuje i již zmíněné "Léto 95" a také neméně úspěšnou titulní skladbu. Obal si prohlédněte výše.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY