Prague Metronome Festival nabídne kvílení i boty Jana Krause

08.06.2018 10:41 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Prague Metronome Festival letos ovládnou hvězdy jako The Chemical Brothers, Massive Attack, Tom Odell nebo David Byrne, ale i mezi desítkami koncertů budou mít návštěvníci o zábavu a zážitky postaráno. Organizátoři připravili pro třetí ročník dosud vůbec nejrozsáhlejší doprovodný program, který uspokojí milovníky kultury, sportu, relaxu i party. Prague Metronome Festival proběhne ve dnech 22. - 23. června 2018 tradičně na pražském Výstavišti. Vstupenky jsou v prodeji na stránkách www.metronomefestival.cz a v síti Ticketmaster.

Mezi novou fontánou, která na Výstavišti vznikla teprve nedávno, a Radio Wave New Stage, kde se představí zejména mladí interpreti jako HRTL, Zagami Jericho nebo dánští Communions, vznikne rozsáhlá komfortní zóna pro zábavu a odpočinek. "Připravili jsme zatím vůbec největší doprovodný program, kde návštěvníkům po oba celé dny nabídneme nejen spousty aktivit, které si mohou vyzkoušet, ale i spoustu divadel, vystoupení, debat," říká Barbora Šubrtová, programová ředitelka Prague Metronome Festivalu. "Celá zóna doprovodného programu bude navíc posetá pohodlnými křesílky, dostatkem míst k odpočinku, a kromě zmíněných vystoupení nabídne i spoustu sportovních a zájmových činností," doplňuje Šubrtová.

V centru odpočinkové zóny bude stát Pendulum Tent, kde se každý večer odehrají vrcholy doprovodného programu. V pátek večer to bude site-specific představení hraničící s performance "Kvílení 2.18", které je uměleckým zpracováním slavného Ginsbergova textu s hudebním podkresem. V sobotu vystoupí soubor Divadla ZASETO s představením Shoes Jana Krause, které originálně paroduje populární talk-show. Sobotní večer pak bude patřit stand-up komikům Tigranu Hovakimyanovi, Danielu Ferencovi a Nikolu Džokićovi, po kterých přijde na řadu taneční vystoupení Badd Fyah představující karibské hudební žánry dancehall a soca.

Výraznou součástí doprovodného programu bude představení neziskových organizací. "Zaměřili jsme se letos na lidská práva a ochranu zvířat. Například Amnesty International na Metronomu spustí unikátní projekt Freedomselfies, který vznikl u příležitosti výročí sedmdesáti let od vzniku Deklarace lidských práv a svobod," popisuje Barbora Šubrtová. V sektoru neziskových organizací se se speciálním programem představí také organizace Post Bellum nebo Člověk v tísni, práva zvířat zastoupí Vegan Fighter, Farma naděje nebo Svoboda zvířat.

V areálu se také představí renomovaní umělci, za všechny například Michal Cimala nebo Jens Besser. Oba chystají unikátní díle pouze pro Prague Metronome Festival. Opero Forum nabídne několik zajímavých debat, především na téma smart cities. Během obou festivalových dnů si návštěvníci mohou vyzkoušet také mnoho sportovních a volnočasových aktivit, jako jsou například netradiční sporty Kanjam a Spikeball (na snímku). "Myslíme i na děti, které se zabaví v animační dílně, na trampolínách nebo si mohou vyzkoušet tetování na banány," uzavírá Šubrtová.

Návštěvníci Prague Metronome Festivalu se mohou těšit na celou řadu hvězdných interpretů zahraniční i tuzemské scény. Ze zahraničních to budou například kultovní The Chemical Brothers, Massive Attack, David Byrne z Talking Heads, Tom Odell nebo John CaleThe Velvet Underground. Českou scénu budou reprezentovat Tata Bojs s jedinečnou oslavou svých třicátých narozenin nebo Sexy Dancers, kteří budou mít na festivalu exkluzivní návrat po dvaceti letech, a mnoho dalších. Navíc se v rámci komfortu celého festivalu vrací i slavný Bruselský pavilon, zajištěno je perfektní ozvučení, amfiteátr s atmosférou, obýváky nebo bezhotovostní platby, které mají za úkol zredukovat dlouhé fronty, a dopřát tak návštěvníkům ničím nerušený perfektní hudební zážitek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY