shop.musicserver.cz
Katy Perry, Wiener Stadthalle, Vídeň, 4.6.2018

"Witness: The Tour" Katy Perry je velkolepá podívaná nejen pro dospělé

Vydáno: 06.06.2018 10:51 v sekci Naživo - Jiří Macenauer | foto: facebook interpreta

V rámci minulé koncertní šňůry zavítala Katy Perry i do Prahy, s tou aktuální k albu "Witness" nás bohužel vynechala. Čeští fanoušci však nemuseli ronit slzy, stačilo jen přejet hranice k rakouským sousedům. Začátkem tohoto týdne se totiž zpěvačka se svou velkolepou show ukázala ve Vídni.

Live: Katy Perry

místo: Wiener Stadthalle, Vídeň
datum: 4. června 2018

Katy Perry se na posledním albu "Witness" pokusila vymanit z role přecukrovaného koťátka, které si jen tak bezstarostně poskakuje v záři tisíce barviček a vůbec nic neřeší. Před vydáním desky se kalifornská rodačka rozpovídala, jak opouští své staré já, postavila se do role aktivistky a své nové dílo popsala jako účelný pop, prostřednictvím kterého vnáší světlo na témata, která si v dnešní době zaslouží pozornost. Celou změnu ještě navíc utvrdila zbrusu novým střihem vlasů, a starou sladkou Katy tak poslala do věčných lovišť.

Katy Perry
© facebook interpreta
Jako strategie se to zdálo být více než brilantní. V éře, kdy svět je plný nepokojů, bylo na čase, aby tohle začala reflektovat i popová kultura. Postupně se však ukázalo, že slečna Perry není úplně hodna této mise. Její plán skončil v plamenech hned poté, co byla novinka vyslána do světa. Koncept celého alba působil jako jedna velká slátanina, která postrádala slibované poselství ("Swish Swish" - účelný pop?). A to, že při propagacích na veřejnosti zpěvačka stále půosobí dojmem malého dítěte, nebudeme ani zmiňovat (rozhovor s Ellen 2017).

Největší úspěch tak sklidil snad jen pilotní singl "Chained To The Rhytmn", který se v amerických hitparádách probojoval do top pětky. Navzdory velkým výdajům na videa a reklamní kampaně se dalším singlům "Bon Appétit", "Swish Swish" a "Hey, Hey, Hey" v hitparádách vůbec nedařilo. Pro hvězdu takového formátu se jednalo tedy o krizovou situaci, kterou mohlo zachránit jedině světové turné "Witness: The Tour".

Katy Perry
© facebook interpreta
Avšak ani to nepřináší světu žádné jasné poselství. Například právě při vystoupení "Chained To The Rhytmn" doprovází Katy na pódiu zaslepení tanečníci s televizory místo hlav. Myšlenka vcelku dobrá, ale poměrně nesrozumitelná. Ve srovnání s jejím vystoupením na Grammy s jasně antitrumpovským vzkazem se to zdá být, jako by Katy volala: "Chci Vám něco říct, ale vůbec nevím jak, najděte si to v tom sami!" Ačkoliv ani tato tour nepřináší zvrat ve zpěvaččině myšlení, jedná se o opravdu velkolepou podívanou, která posunuje hranice vystupování zase o něco výš, a to doslova. Perry se totiž zběsile prohání nejen po pódiu, ale i vzduchem. Posedává na obřích rtech, kvádrech, nebo třeba kulisách vesmírných planet visících několik metrů nad zemí přímo nad hlavami fanoušků.

Katy Perry
© facebook interpreta
Show vás vtáhne do říše, kde to hýří všemi barvami, obrovskými pohybujícími se plameňáky, mimozemšťany, roboty a žraloky. Díky tomu ve vystoupení najdou zalíbení i ti nejmenší z nás a jejich rodiče se vůbec nemusí bát, že by zpěvačka předváděla něco, co by mohlo mladé obecenstvo nějakým způsobem pohoršit či nudit. Katy dokáže bavit celou show a nemusí se ani svlékat či dělat necudné pózy, jak to mají ve zvyku její kolegyně z branže.

V úvodu jsem zmínil, že se hudebnice chová dětinsky, a byť se mohlo zdát, že mířím k tomu ji zesměšnit, není tomu tak. Katy a její síla je právě v její nevyzrálosti a schopnosti bavit publikum na základě sebe samotné. Během show si třeba několikrát čichá pod paži a ukazuje palcem nahoru jako že: "Jo, ještě to není tak hrozný." Dělá stojky na hlavě a spousty vtipných grimas. S publikem se několikrát dává do řeči, snaží se od fanoušků pochytit slova v němčině a to všechno dělá takovým komickým způsobem, že se opravdu smějete. Za zmínku určitě stojí tohle vtipné prohlášení: "Ráda se vracím do Vídně, protože vím, že jste víc než jen vídeňský klobásy."

Katy Perry
© facebook interpreta
Pak je tu část, která byla už nesčetněkrát probírána, a tou je zpěv. Všichni víme, že v živém podání to není žádná sláva, společně s hudebním doprovodem a předehranými pasážemi se to ale poslouchat dá. Nepopírám, že chvílemi je Katy hrozně ukřičená, taková skladba "Power" byla docela vrták do uší, ale třeba akustickou "Into Me You See" zvládla na své poměry slušně.

Katy má velkou výhodou, že během své kariéry vydala nespočet známých hitů, jako jsou "I Kissed The Girl", "Hot N Cold", "Teenage Dream" a spoustu dalších, na kterých může svou show stavět. Někdy jsou sice převlečeny do nových zvuků, ale i tak zní dobře a vždy dokážou výborně nabudit. Nové skladby se zdají být pro publikum možná trochu nudnější, do setlistu byly ale přiměřeně a nenásilně propleteny.

Perry ve Vídni ukázala, že i když jí je něco málo po třicítce, rozhodně nedospěla. A my musíme uznat, že to vlastně vůbec ničemu nevadí. Stále patří mezi elitu popové kultury a její ztřeštěnost nás baví. Mezery ve zpěvu, kterými zpěvačka oplývá, nechť jsou odpuštěny díky špičkové produkci, která ji doprovází. S trochou nadsázky lze říci, že dokud nás bude její teenage dream bavit, není potřeba, aby Katy Perry byla jakkoliv jiná.

NÁZORY
  • ha ha (Václav Hess, 06.06.2018 11:17) Reagovat

    Souhlasím se všem, s recenzentem, takže se tu nebudu dohadovat. Jsem ale zvědavý, jak se tým kolem zpěvačky popere s dalším albem, pokud vůbec nějaké bude. Cukrová KP už je pryč a nová verze nikoho nezajímá, to je záludná pozice.

    • Re: ha ha (Mic, 09.06.2018 08:54) Reagovat

      Já si myslím, že se jí pokusí nacpat zpátky do růžova, jenže s přibývajícím věkem to bude těžší a těžší. Takže ano, dost záludná pozice a spíš odhaduju pomalý sestup.

      • Re: ha ha (John, 09.07.2018 23:01) Reagovat

        Ty si tu ešte stále ty psychopat?

  • Cením (Anonym, 06.06.2018 12:59) Reagovat

    Je hezký, že jste to napsali!

  • Zcela nový rozměr (Josef, 06.06.2018 21:31) Reagovat

    Na Katy mám nejvíc rád, že i nejvíce ohraným hitům dokáže vnést nový vzhled. Všechno byle tak, jak mělo být.
    I pár nehtěnými kousky dostala pobyvit celé obecentstvo. Jediné, co mě bohužel zaráželo celý večer do uší,byl hlas. Jak už bylo zmíněno, její zpěv na živo není velmi silnou stránkou. Naživo mi připadala jako "nachlazená".
    Koncert celkově hodnotím 9/10, body strhávám za zpěv a chyběla mi větší propojení s fanoušky, které bylo oproti předchozím koncertům trochu menší.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Katy Perry se v živáku "When I'm Gone" převlékla za muchomůrku (03.02.2022 12:13)
- Audio: Ze spolupráce Katy Perry a Alessa vzešla energická klubovka "When I'm Gone" (04.01.2022 17:04)
- Video: Katy Perry vzdává hold Pokémonům písní "Electric" (15.05.2021 12:16)
- Publicistika: Ultimátní přehled zahraničních vánočních a zimních písní roku 2020 (23.12.2020 12:25)
- Video: Katy Perry unesou v "Not The End Of The World" mimozemšťané. Klipu chybí nosný nápad i sama zpěvačka (22.12.2020 18:11)
- Video: Katy Perry, Tiësto a Aitana nabádají v "Resilient" k pozitivnímu pohledu na život (23.11.2020 08:03)
- David Guetta se rozpovídal o hitu "Titanium". Chtěl do něj Katy Perry (18.10.2020 17:31)
- Nové desky 34/2020 - od Katy Perry přes Metalliku po Gregoryho Portera (02.09.2020 08:00)
- Recenze: Katy Perry by se s vámi na desce "Smile" chtěla konečně smát, vy ale budete spíš plakat (01.09.2020 17:30)
- Video: Katy Perry láká na blížící se vydání alba "Smile" akustickou verzí písně "What Makes A Woman" (27.08.2020 15:26)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott AC/DC Queen Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková Madonna U2 Dua Lipa Kryštof Rush Mirai Bono Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu