Marek Ztracený vydává nové řadové album "Vlastní svět"

04.06.2018 17:41 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Marek Ztracený si ve svém životě prošel mnoha turbulentními obdobími. Nyní se však, zdá se, dostal na šťastnou vlnu. Jeho písničky jsou sledované, poslouchané i stahované a důkaz o znovunabytí půdy pod nohami dodá i nové řadové album "Vlastní svět", které Supraphon vydává 8. června. "Jmenuje se 'Vlastní svět', protože název odpovídá obsahu desky. Žiji občas tak trochu mimo realitu a tvořím si vlastní svět, a jak jsem zjistil, nejsem jediný. Nepíšu si deník, ale vypovídám se a zamýšlím v písničkách," vysvětluje název a obsah novinky Ztracený.

Marek Ztracený - Vlastní svět
© facebook interpreta
Hlavním spolupracovníkem a producentem desky je Dalibor Cidlinský, se kterým si Ztracený dal za cíl moderní poprockový zvuk. Na albu kromě zcela nových písní nebudou chybět ani ty, které vznikly průběhu posledních let - titulní "Vlastní svět" i "Léto 95" už se staly hity. "'Vlastní svět' je písnička, která mi přirostla k srdci, protože definuje tak trochu můj životní příběh a pocity. Klip k písni vznikal u mě doma na Šumavě a v rádiích se k mé radosti hraje dodnes," říká s radostí Ztracený.

Aktuálním rádiovým hitem je skladba "Minulost" a na desku se dostal i duet s Martou Jandovou "Počasí". V pořadí páté studiové album obsahuje i speciální booklet, v němž je víc než dvě stě vzkazů od Markových fanoušků. "Napadla mě myšlenka, že by lidé mohli mít v bookletu desky svůj vzkaz a jméno. Bavila mě představa, že někdo někomu daruje CD 'Vlastní svět' a říká: 'Podívej se dovnitř, máš tam vzkaz'. Nabídli jsme tedy fanouškům, aby poslali jakýkoliv vzkaz svým blízkým. Ani jsem neuvědomil, jak skvělá věc vzniká. Přišlo jich stovky a některé byly vážně dojemné. Je hezký vidět, že se lidé mají stále rádi," vysvětluje Ztracený.

Vydání alba následně doprovodí řada koncertů v rámci letních festivalů.

Tracklist alba "Vlastní svět" je následující: Vlastní svět, Léto 95, Počasí (feat. Marta Jandová), Naše cesty, Dvě lahve vína (lajlajlaj), To se mi líbí, O lži, Minulost, Na jednu noc, Kolem a kolem, Píseň rodičům.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY