Prázdniny v Telči letos kromě oblíbených stálic přivítají i Glena Hansarda, Tata Bojs či Mydy Rabycad

06.06.2018 18:22 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Sedmnáct dní plných hudby, divadel a letní pohody slibuje festival Prázdniny v Telči, který letos startuje v pátek 27. července. Na čtyřech festivalových scénách letos vystoupí téměř stovka hudebníků, například irský písničkář Glen Hansard, kultovní česká kapela Tata Bojs nebo folková legenda Karel Plíhal. Tak jako každý rok na Prázdninách v Telči vystoupí přední jména české hudební, především folkové, scény. Návštěvníci se mohou těšit na koncerty Hradišťanu, Lenky Filipové, Václava Neckáře, Vlasty Redla, Vladimíra Mišíka, Michala Prokopa a několik desítek dalších interpretů.

Novinkou letošních Prázdnin v Telči je velká zahajovací víkendová scéna na Panském dvoře, kde se pod širým nebem odehrají koncerty kapel Tata Bojs, Mydy Rabycad, Circus Problem a dalších. Výjimečný bude také koncert 1. srpna, kdy na hlavní scéně na zámku vystoupí nejen Bratři Ebenové, ale také Karel Plíhal, který letos nikde jinde nevystupuje.

Chybět nebudou ani zahraniční hosté. S kapelou Druhá tráva vystoupí všestranný hudebník a mistr bluegrassu Andy Owens a jejich koncertu bude předskakovat irská písničkářka Luan Parle. Českým Javorům zase bude zase předehrávat Steve Adelson, který je mnoha kritiky považovaný za nejlepšího hráče na speciální strunný nástroj Chapman Stick na světě.

Hlavní hvězdou letošních Prázdnin v Telči bude v Česku dobře známý písničkář Glen Hansard. Na telčském zámeckém nádvoří vystoupí tento zpěvák a kytarista s kultovní irskou kapelou Interference ověnčenou mnoha cenami. Interference je skupina postavená na odkazu zpěváka, skladatele a básníka Ferguse O'Farrella, po jehož nešťastné smrti před dvěma lety kapela pokračuje v koncertování s nejrůznějšími hudebními osobnostmi. Mezi nimi je právě i Glen Hansard, který o Interference říká, že hrát s nimi byl jeho celoživotní sen.

Předprodej vstupenek na Prázdniny v Telči probíhá na webu festivalu www.prazdninyvtelci.cz.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY