Christine and The Queens láká s retro popovou "Girlfriend" na novou desku

29.05.2018 15:12 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Christine and The Queens, vlastním jménem Héloíse Létissier, vydala v roce 2014 naprosto jedinečnou electropopovou nahrávku "Chaleur humaine". Debut vyšel ve francouzštině a později i v angličtině. A dvě jazykové verze nabízí i novinka "Girlfriend", na níž hostuje Dâm-Funk. Americký producent je věrný svému jménu - prvnímu singlu nové desky (jehož francouzská verze se jmenuje "Damn, dis-moi") vdechl funkovou duši, zatímco Christine and The Queens zůstala v jádru věrná simplicistnímu popu. Ten se tentokrát nese na vlně osmdesátých či raně devadesátých let.

Francouzské interpretce vždy záleží na celém audiovizuálním díle - zejména pak na barevném ladění klipu a choreografii. Tyto dvě složky jsou pro výsledné sdělení nejdůležitější i tentokrát. Městská estetika z období budování mrakodrapů je pozadím pro taneční sekvenci dvou poloh, o nichž se sama zpěvačka v nedávné době rozpovídala.

"Poselství videa je jednoduché a radikální zároveň. Jednoduché je proto, že spoléhá na energii a efektivní využití choreografie - ta je více fyzická, smyslná, asertivní. Radikální je pak ve smyslu své poetiky - máme tu na jednu stranu koncept gangu, který však stírá hranice mezi tím, co to znamená být balerínou a drsňákem, což se často objevuje v amerických muzikálech, jako je třeba 'West Side Story'," uvedla na závěr.

Nová deska by měla vyjít letos a v plánu je i světové turné, z nějž mnoho zastávek je již vyprodaných. Připomeňme, že v roce 2016 byla anglická verze alba "Chaleur humaine" nejprodávanějším debutem ostrovní hitparády.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY