Mirai vzpomínají na jarní turné v dokumentu

25.05.2018 14:38 - David Böhm | foto: facebook interpreta

Mirai se stávají stále vyhledávanějšími. Zastávky jejich jarního turné hlásaly vyprodáno a na léto si naplánovali na sto festivalových vystoupení. Vděčit za to mohou především motivačnímu hitu "Když nemůžeš, tak přidej", který si frontman kapely zazpíval s Annou K. na jejím turné "Moje světlo" a který se na YouTube může pyšnit necelými třinácti miliony zhlédnutí. Ještě než ale skupina zahájí své letní koncertování, dává fanouškům možnost nahlédnout do dění společné tour s Poetikou.

"Mám pocit, že naše první plnohodnotné turné bylo jen o jídle, pití a euforii z koncertů," líčí s nadsázkou zpěvák Mirai Navrátil. "Člověk, jak stále přejíždí ze štace na štaci, pořád sedí v dodávce a jediné, co může dělat a dělá mu v tu chvíli radost, je jídlo. Rozhodně jsme na šňůře nezhubli, ale bylo to celkově jedno z nejkrásnějších kapelních období, co jsme doposud zažili," dodává.

Za vzpomínkovým videem stojí Ondřej Kudyn. Dle slov kytaristy Michala Stulíka mezi autory alba "Konichiwa" zapadl tak, že o něm vůbec netušili. Vznikly tak zcela spontánní záběry ze zastávek v Ostravě, Českých Budějovicích, Liberci, Valašském Meziříčí a pražském Lucerna Music Baru. Jen samotného zpěváka natočil dohromady pět hodin materiálu.

"Na jedné zastávce jsme přijeli a stage už byla postavená. A kluci byli úplně nadšení, že můžou zase hrát a jamovat. Myslím, že dokonce vymysleli nový song. Nechápu, byla to skoro předposlední zastávka a oni pořád neměli dost. Bylo pořád co točit a o to bylo těžší zahodit nějaké záběry," popisuje Kudyn. "V podstatě jsem k nim zapadl a nebrali mě vůbec jako kameramana. Popravdě mi ta atmoška chybí, i když mi ještě teď hučí v uších," vzpomíná. Výsledek můžete zhodnotit pod článkem.

Foto: www.klapper.cz



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY