Lykke Li představuje v nových skladbách dvě své tváře - emotivní matku a trapovou svůdnici

23.05.2018 11:53 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Už jen dva týdny a pár dnů nás dělí od čtvrté studiové desky Lykke Li. Nahrávka pojmenovaná "So Sad So Sexy" vyjde 8. června a posluchačům představí celkem deset nových songů. Dvěma z nich budou "Utopia" a "Deep End", které dostaly i svou vizuální podobu.

První videoklip byl vydán ke Dni matek, což není náhoda. "'Utopie' je všechno, co moje máma chtěla pro mě a co já chci pro něho," popsala skladbu autorka. Komu unikla podstatná informace - dvaatřicetiletá zpěvačka se v mezičase od poslední řadovky "I Never Learn" vdala a porodila dítě. "Utopia" je křehkým akustickým vyznáním plným melancholie i štěstí, v němž jde bezpečně poznat její rukopis. Dávku nostalgie přidává video, ve kterém do sebe splývají dva světy - v jednom je interpretka dítětem, ve druhém je sama matkou dvouletého chlapce.

"Deep End" je přesným protikladem k této mateřské zpovědi a pro některé fanoušky talentované Švédky asi nemilým překvapením. Dokument z nočního života hudebnice obsahuje všechno, co si dnešní povrchní kultura mladých žádá - divoké večírky, alkohol, lascivní pózy, nahotu i sex. A k čemupak je ta kreditka na stole? K dávkování Sunaru asi těžko. Skoro se až nechce věřit, že pod dílem je podepsaná ta samá osoba jako pod "Utopií". Po hudební stránce dojde dokonce i na trap a rap! Pokud ale odhodíme předsudky a očekávání, není to vlastně vůbec špatná věc. Lykke Li si možná osvojila mainstreamový zvuk, ale přebrala si ho po svém. Výsledkem je zajímavý crossover odlišných světů, který, doufejme, předznamenává neméně pozoruhodné album.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY