Duo Floex a Tom Hodge je v "John Doe Arise" magicky tajuplné

21.05.2018 09:38 - Dan Hájek | foto: Ashley Rommelrath

Vydání alba "A Portrait Of John Doe" se přibližuje, stane se tak v pátek 29. června na uznávané značce Mercury KX (Decca Classics/Universal). Dvojice Floex a Tom Hodge dala do oběhu již druhý singl, tím se stala kompozice "John Doe Arise", kterou doplňuje remix producenta Maxe Coopera, s nímž Tom před třemi roky natočil společné épéčko "Artefact" a též se podílel na jeho desce "Emergence".

Floex & Tom Hodge - John Doe Arise
© facebook interpreta
"Skladba je založená na minimalistickém motivu a hodně jsme v ní pracovali s tzv. akumulací, tedy postupným přidáváním tónů. Na Tomově hudebním jazyku je kouzelné, že z velké redukce dokáže vytvořit opravdovou hloubku a křehkost," přibližuje samotný vznik skladby Floex. "John Doe Arise" vznikla ze základu Tomovy klarinetové skici, ta byla postupně přepracována a doplněna o vokální linii, která jí nakonec dodává na magické tajuplnosti. Úprava Maxe Copera těží právě z této obšírné představivosti hlavních aktérů a dodává jí dynamičtější nádech, včetně důmyslné kombinace akustiky s elektronikou.

"A Portrait Of John Doe" je konceptuální nahrávkou, na které Floex a Tom Hodge přemýšlejí nad tématy současné honby za přemrštěnými výkony, aktivitou a jedinečností v kontrastu krás okolo nás, z nichž některé zbytečně opomíjíme nebo nedoceňujeme. Původní záměr byl postaven na konceptu krátkometrážního épéčka, nakonec ale vzniklo kompletní album, na němž nemalou úlohu hraje i Symfonický orchestr Českého rozhlasu. První ochutnávkou se pak stal singl "Wednesday (Is The New Friday)". Obě verze "John Doe Arise" si můžete poslechnout níže.

Kompletu "A Portrait Of John Doe" se dočkáme i ve fyzické podobě (CD a vinyl) na konci června, finální tracklist má tuto podobu: Inauguration Of Nobody, Wednesday (Is The New Friday), Machines Are Dancing, John Doe Arise, I Dream Of Ikaria, Prelude I, Prelude II, Resurgence, Requiem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY