První singl Lucie po šestnácti letech je mezi třemi nejhranějšími v rádiích. Zvládl to za týden

15.05.2018 20:48 - Josef Martínek | foto: Ondřej Pýcha

Skutečnost, že nový singl Lucie se dostal mezi nejhranější v českých rádiích, sama o sobě nepřekvapí. Nečekané je ale to, že na takový výsledek písni stačil jediný týden. Dál vedou Rudimental, čelo albové hitparády si pro sebe stále usurpují rappeři.
Rudimental - These Day
© facebook interpreta
RÁDIA - Na prvním místě se po týdnech velkých rošád situace pro tentokrát uklidnila. Vítězství z minula obhájili Rudimental, jimž v "These Days" sekundují Macklemore, Jess Glynne a Dan Caplen. Na dvojku se protlačil Lost Frequencies, který získal s "Crazy" hned tři příčky k dobru. Kromě domácí Belgie, kde píseň zvítězila, získala ve větších evropských zemích spíš až umístění ve druhé desítce, takže naši dramaturgové v tomto případě Felixovi De Laetovi skutečně přejí.

A přejí také Lucii. Skupina, která svůj nový singl "Takhle tě mám rád" vydala po předlouhých šestnácti letech, se s ním po jediném týdnu vyšvihla mezi tři nejhranější. To je v naší hitparádě, kde novinky obvykle začínají svou cestu až v druhé padesátce a teprve po mnoha týdnech testování jejich obliby se proderou na čelní příčky, neuvěřitelné. Víc než o kvalitách skladby to ale svědčí o obrovském očekávání, která dokáže Lucie vzbudit. Jestli se singl zařadí po bok jejích největších hitů, ukáže až čas.

První desítka je tentokrát plná návratů. Axwell Λ Ingrosso, Logic a Rag'n'Bone Man i Tom Walker už se do ní v minulých týdnech probojovali, a i když ji poté opustili, nyní jsou zpátky mezi elitou. Na dveře Top Ten už klepou i Imagine Dragons, kteří si se singlem "Next To Me" polepšili z třicáté druhé až na jedenáctou příčku.

Druhá nejúspěšnější novinkyá týdne startuje ve čtvrté desítce. Producent Marshmello si do singlu "Friends" přizval vycházející hvězdu Anne-Marii a společně díky rádiově přátelskému zvuku vystoupali na třiatřicítku.To Flo Rida odstartoval až ve druhé polovině žebříčku, jako padesátý devátý tvrdí, že je "Dancer".

A zmiňme ještě jeden čerstvý kousek - je totiž pravděpodobné, že aktuálně osmdesátí pátí Kryštof budou s "Naviděnou" stoupat a brzy je uvidíme na čelních příčkách. Dodejme, že předchozí singl kapely "Zůstaň tu se mnou (Za sny)" se dosud drží v první pětici.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Rudimental feat. Jess Glynne, Macklemore & Dan Caplen - These Days
  2. Lost Frequencies & Zonderling - Crazy
  3. N Lucie - Takhle tě mám rád
  4. Kryštof - Zůstaň tu se mnou (Za sny)
  5. Justin Timberlake feat. Chris Stapleton - Say Something
  6. Eminem feat. Ed Sheeran - River
  7. Axwell Λ Ingrosso - Dreamer
  8. Chinaski - Potkal jsem tě po letech
  9. Logic feat. Rag'n'Bone Man - Broken People
  10. Tom Walker - Leave A Light On

Yzomandias - Sbohem Roxano
© facebook interpreta
ALBA - První dvě místa se nezměnila, takže i tento týden je albový žebříček v područí hip hopu. Teenageři znovu na Spotify naklikali astronomická čísla přehrání, jejich modla Yzomandias je proto se "Sbohem Roxano" podruhé první. Jeho americký soupeř Post Malone si s "beerbongs & bentleys" pohlídal dvojku, přestože například průměr recenzí na Metacritic mluví o vyloženě průměrné desce.

Za překvapení se dá považovat bronzový stupínek. Kapela Zemětřesení totiž ztělesňuje úplně jiný žánr i generaci než zlatá a stříbrná příčka. Rocková sestava, ve které nechybí zpěvák Aleš Brichta, kytarista Miloš Dodo Doležal, baskytarista Vlasta Henych a bubeník Štěpán Smetáček, letos slaví 25 let od vydání debutového alba, které bylo poctou Jiřímu Schelingerovi. Na reedici jsou i dvě bonusové písně, nahrané loni ve studiu Sono. A fanoušky tato vzpomínka na devadesátky evidentně zaujala.

Další nečekaný výsledek najdeme na devátém místě. Minule jsme se totiž podivovali, že britská zpěvačka Anne-Marie debutuje se "Speak Your Mind" až v sedmé desítce. Nakonec si jí ale čeští posluchači přece jen všimli a ve druhém týdnu ji poslali na devítku. Získala rovnou dvaapadesát míst k dobru.

Také druhá novinka týdne je z katalogu Supraphonu a tentokrát cílí především na děti. Hudebník a učitel Pavel Jurkovič vybral na album "Jurkovič: ukolébavky" ty nejlepší z asi stovky ukolébavek, které napsal. Nazpívali je sopranistka Hana Blažíková a Tomáš Král. A zafungovalo to - šestnácté místo je pro takový projekt určitě pěkný výsledek.

A ještě jedna novinka stojí za upozornění. Na třicáté třetí místo se probojovala skupina Harlej s 2CD a DVD "Šmidli Fidli". Na něm fanoušci najdou záznam loňského vyprodaného koncertu v pražské Lucerně, který odehrála se symfonickým orchestrem.

Top 10 - alba:
  1. Yzomandias - Sbohem Roxano
  2. Post Malone - beerbongs & bentleys
  3. N Zemětřesení - Zemětřesení
  4. Imagine Dragons - Evolve
  5. Ed Sheeran - ÷ (Divide)
  6. Rest - Restart
  7. Ektor - Alfa
  8. Dua Lipa - Dua Lipa
  9. Anne-Marie - Speak Your Mind
  10. Doctor P.P. - Levák

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 19. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY