Životopisný film o Freddiem Mercurym z Queen má svůj první trailer

17.05.2018 10:15 - Jana Kloučková | foto: facebook interpreta

Queen (biopic)
© facebook interpreta
Dlouho diskutovaný biopic o Freddiem Mercurym je konečně na cestě. Od počátku jej však provázelo několik komplikací, zprvu se jednalo o obsah filmu, poté o vhodné herecké obsazení (zpěváka měl původně hrát Sacha Baron 'Borat' Cohen). Ke konci loňského roku ještě proběhlo odvolání původního režiséra - Bryana Singera vystřídal Dexter Fletcher.

Herecké obsazení je nyní následující - v hlavní roli se objeví Rami Malek, hvězda amerického seriálu "Mr. Robot". Zbylé členy skupiny Queen ztvární Gwilym Lee (kytarista Brian May), Joseph Mazzello (baskytarista John Deacon) a Ben Hardy (bubeník Roger Taylor). Mercuryho osudovou ženu Mary Austin si zahraje Lucy Boynton. Film bude údajně mapovat období patnácti let - od založení skupiny po vrcholné vystoupení na benefičním multikoncertu Live Aid (1985). Na období nemoci či definitivní odchod zpěváka tedy zřejmě nedojde.

Snímek si nepřekvapivě vysloužil název "Bohemian Rhapsody" podle zásadní Mercuryho skladby z roku 1975. Premiéra v kinech je avizována na letošní listopad. Na snímek může prozatím navnadit čerstvý trailer nebo video s behind the scenes záběry.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY