Soulfly přivezou v červenci do Prahy nové album

15.05.2018 13:50 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

V červenci se do Prahy vrátí jeden z největších vývozních artiklů jihoamerického metalu, Max Cavalera se svou partičkou Soulfly. Zakladatel legendární Sepultury vystoupí 22. července v pražském klubu Roxy. Vstupenky jsou již v prodeji v obvyklých předprodejích za cenu 540 Kč + nutné poplatky k tomu.

Soulfly založil Max Cavalera v roce 1997. Na svém kontě mají dosud deset alb, zatím posledním je "Archangel" z roku 2015. Potěšující zprávou může ovšem být, že do Prahy přivezou desku zbrusu novou. Ta by se, podle vyjádření samotného Cavalery, měla vrátit zpět k pralesním rytmům a etnickým prvkům, které tvořily výrazný rys hudby původní Sepultury. Kytarista a zpěvák zašel ve svém prohlášení dokonce tak daleko, že v souvislosti s novinkou mluví o "Roots", legendárním albu Sepultury z roku 1996.

Současné složení Soulfly tvoří kromě Cavalery ještě kytarista Marc Rizzo, basák Tony Campos a bubeník Zyon Cavalera, Maxův syn. A rozhodně není bez zajímavosti, že jen o pár dnů později budou moci metaloví fanoušci zaskočit na koncert aktuální inkarnace Sepultury. Ta totiž vystoupí jako jedna z hlavních hvězd festivalu Brutal Assault v Jaroměři.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY