Anastacia rozbouřila pražské Forum Karlín jako uragán

13.05.2018 21:03 - Jana Kloučková | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Anastacia zavítala po devíti letech opět do Prahy. Tentokrát se však rozhodla přesunout své koncerty do menších prostorů. Automaticky se předpokládá, že za rozhodnutím stojí zašlá sláva, každopádně tento krok se ukázal být opravdu chytrým tahem, neboť publikum zpěvačce přímo zobalo z ruky.

Live: Anastacia

místo: Forum Karlín, Praha
datum: 12. května 2018
setlist: Left Outside Alone, Caught In The Middle, I Can Feel You, Redlight, Sick And Tired, Before, Cowboys & Kisses, One Day In Your Life, Funk Medley, Nobody Loves Me Better, Pieces Of A Dream, Why, Stupid Little Things, Paid My Dues, Back In Black (AC/DC cover), I Do, Boxer, My Everything, I'm Outta Love

Anastacia, Forum Karlín, Praha, 12.5.2018
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
Anastacia se před spuštěním aktuálního Evolution Tour vyjádřila v tom smyslu, že peněz už si vydělala dost, a tak se nyní bude zaměřovat na kontakt s fanoušky. Koncert tudíž neproběhl ve velké hale, ale ve Foru Karlín pro omezený počet diváků. S pouhým desetiminutovým zpožděním po avizovaném začátku nastoupila hvězda večera s nejlepší volbou otvíráku, hitem "Left Outside Alone". Hned na úvod se v žádném případě nenechala odbýt. Záhy po svém příchodu neváhala sedící diváky vyzvat k tomu, aby se zvedli ze židlí a užívali večera. Zpěvaččiným posláním je prý dělat lidi šťastnými, jak později během večera zaznělo.

Po úvodním rozehřátí následoval zatím jediný singl, skladba "Caught In The Middle", z loňské poslední desky "Evolution". Té byl setlist štědře nakloněn - zaznělo z ní sedm celkem skladeb, přičemž všechny se takzvaně prodaly. Anastacia udávala návštěvníkům koncertu směr a ti ji věrně následovali. Aktivita publika byla na české poměry nevídaná. Přítomní aplaudovali, mávali, vytleskávali rytmy a ozývali se i v tišších pasážích některých songů.

Anastacia, Forum Karlín, Praha, 12.5.2018
© Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz
Zpříjemňujícím okamžikem bylo vyzvání dvou jedinců na pódium, kdy došlo (očekávaně i pochopitelně) na slzy jednoho z nich. Pravděpodobně zrovna tyto okamžiky jsou pro samotnou interpretku čímsi povznášejícím. A když už dostala fanoušky do takového rozpoložení, využila to k návratu ke svému úspěšnému debutu. Nostalgicky se zavzpomínalo u skladby "Cowboys & Kisses" a vzápětí freak of nature vyrukovala s náloží "One Day In Your Life", načež zmizela, aby poskytla prostor své kapele.

Hudebníci rozjeli funkovou směs obsahující několik evergreenů tohoto žánru. Zazněli velikáni jako Prince s hitem "Kiss", Michael Jackson s offthewallskou "Get On The Floor" a v závěru Stevie Wonder s "I Wish", k níž už se připojila i hlavní aktérka. Předvedený výkon během celého večera vůbec poukazoval na její žánrový rozptyl - vedle čistého popu stojí poprock, funk, ale rovněž hard rock. Poslední uvedený předvedla v coververzi "Back In Black" od AC/DC, což se nedalo popsat jiným slovem než nářez. Jako jedna z mála evidentně disponuje hlasem pro jakýkoli libovolný žánr.

Přes svoje pozoruhodné pěvecké schopnosti zůstávala zpěvačka nohama na zemi. Příznivcům, kteří se sjeli do pražského Fora Karlín, vyjádřila vděk za příchod i za podporu, ocenila Prahu jako město s nádhernou architekturou a navrch prohodila pár slov česky. Sobotní koncert byl ukázkovým příkladem toho, jak návštěvníci dokázali věrně zrcadlit skvěle odvedenou práci uragánu jménem Anastacia.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY