Orbital hlásí návrat s deskou "Monsters Exist"

14.05.2018 18:33 - Dan Hájek | foto: Orbital Recordings

Phil a Paul Hartnollovi v roce 2014 ukončili společné fungování, ale zdá se, že jim to příliš dlouho nevydrželo. Loni totiž pod svou značkou Orbital odehráli několik beznadějně vyprodaných vystoupení (některé koncerty posléze vyšly jako audio záznamy), na nich již zněly i nové kompozice, a tak se dalo očekávat, že dojde i na nové album. Tyto skutečnosti byly již potvrzeny: deváté řadovky s názvem "Monsters Exist" se dočkáme v půlce září. A nyní je k mání první ochutnávka, skladba "Tiny Foldable Cities", která zazněla i během zmíněných koncertů, tehdy však pod názvem "TFC".

Orbital - Monsters Exist
© facebook interpreta
"Monsters Exist" bude následovníkem skoro šest let staré desky "Wonky", obal (vidíte nalevo) evokující přebal legendární nahrávky "In Sides" může napovídat mnohé. Phil a Paul se již nechali slyšet, že můžeme očekávat klasicky strukturovanou nahrávku ve vlastní režii s odkazem na současná témata, která je celkem pálí (kritika systému a politiky se u nich již dříve objevovala). Zjevně si tedy budou chtít rýpnout do reálných monster a prý všichni tušíme, která přesně mají na mysli a jak jsou nebezpečná nejenom pro své blízké okolí. Hudebně máme očekávat stopy jejich raveových začátků i soudobou tvář jejich tvorby.

Album "Monsters Exist" chystají Orbital na 14. září, základní verze přinese těchto devět položek: Monsters Exist, Hoo Hoo Ha Ha, The Raid, P.H.U.K., Tiny Foldable Cities, Buried Deep Within, Vision One, The End Is Nigh, There Will Come A Time (feat. Professor Brian Cox). Deluxe verze s bonus diskem nabídne tyto dosud nevydané skladby: Kaiju, A Long Way From Home, Analogue Test Oct 16, Fun With The System, Dressing Up In Other People's Clothes, To Dream Again, There Will Come A Time, Tiny Foldable Cities (Kareful Remix). Vinylový box (na 4 deskách, z nichž dvě budou barevné) bude obsahovat navíc ještě dvojici dříve vydaných kompozic "Copenhagen" a "Kinetic 2017". Různé balíčky a podepsané edice můžete zakoupit již nyní na tomto odkazu. Singl "Tiny Foldable Cities" si poslechněte níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY