Jan P. Muchow představí Praze svůj ojedinělý projekt The Antagonists už za pár dní

11.05.2018 16:21 - Hana Bukáčková | foto: Roman Dietrich

V současnosti hojně vyhledávaný producent Jan P. Muchow stojí mimo jiné za filmovou hudbou u více než 30 celovečerních filmů. Vloni na festivalu Soundtrack Poděbrady v premiéře představil koncertní program The Antagonists, který připravil spolu s výraznými osobnostmi české hudební scény. Na pódiu tehdy vystoupil s Emou Brabcovou (Luno, Khoiba), Václavem Havelkou (Please The Trees), Markem Doubravou (Hm..., ex-Tatabojs), Janem Janečkou (Southpaw, Republic Of Two, Luno), Marií Dorazilovou (PKF - Pražská filharmonie, Krása Quartet) a Jenovéfou Bokovou za doprovodu komorního smyčcového tělesa.

A nejednalo se o jednorázovou záležitost. Pražskému publiku se dostane 20. května v Divadle Archa výjimečný koncertní zážitek poslechnout si filmovou hudbu, a uslyšet tak naživo skladby "Lucky Boy" (film "Samotáři"), "Lay Down" ("Ve stínu"), "Cowboy Of The River" ("Teorie tygra") nebo "Out Of Shadows" z polského filmu "Yuma". Zazní i tvorba z filmů"Normal", "Grandhotel", "Václav", "Jedna ruka netleská", "Muži v naději", "My2", "Krásno" a mnoho dalších, které během dvaceti let Muchow zkomponoval. Jako předskokan vystoupí kapela Kalle.

Aby toho nebylo málo, i po vizuální stránce bude na co se v rámci The Antagonists dívat. "I vizuálně je dominantní filmová podstata projektu. Máme slogan 'Watch the music, hear the movies'. Širokoúhlou projekci, kamery na pódiu i pódiová světla řídí VJ Clad - Jaromír Vondrák. Svým osobitým stylem pracuje s původním obrazovým materiálem filmů, pro které jsem tu kterou skladbu napsal," prozradil Muchow.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY