Na Mánesově mostě si dají dostaveníčko Mydy Rabycad, Thom Artway a další

05.05.2018 09:43 - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

Pražský Mánesův most a jeho okolí ožijí 2. června hudbou, divadlem, literaturou, ale i sportem a různými aktivitami i pro ty nejmenší.

Akce je oslavou kulatin Česko-německého fondu budoucnosti, který už dvacet let podporuje vzájemné porozumění mezi oběma národy společnými aktivitami v nejrůznějších oblastech, zejména v kultuře, vzdělávání a vědě. Celodenní akce s podtitulem Most 20.0 je zdarma.

Prim bude mít hudební program. V průběhu dne zazní čeští i němečtí interpreti. Za Německo vystoupí například Adulescens, Itch, Xavier Darcy či Kraftklub. České barvy budou hájit Mydy Rabycad, Never Sol, Thom Artway nebo Ondřej Ruml.

"I když se mosty v Praze staly v poslední době spíše jablkem sváru, je jejich smyslem lidi spojovat, a my jsme rádi, že můžeme oslavit naše jubileum na tak symbolickém a krásném místě. Srdečně všechny zveme na oslavu dobrých vztahů Čechů a Němců. Nebude chybět nic z toho, co naše národy spojuje: kultura, historie a kreativita, dobré pivo a jídlo a dokonce ani fotbal nebo sklářská tradice," zvou ředitelé Česko-německého fondu budoucnosti Tomáš Jelínek a Petra Ernstberger.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY