Drom se skrývají v Mooncloudu

04.05.2018 07:57 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Je tomu už skoro pět let, co liberecká posthardcorová kapela Drom vydala svůj řadový debut "Hectop". A nyní je zpět. Posthardcore? To značí apokalypsu, niternou bolest a metal. A taková je i nová "Tady bůh není!", která vyšla prvního máje v režii značek Naše desky, GNWP a Your Mother Records.

Magazín Full Moon reflektoval konceptuální téma koncentračního tábora v Letech, o němž deska pojednává: "Těžké téma s sebou nese jistou dávku patosu, tu ale vyrovnává silným sdělením. Propadá se vlastní vahou a propaluje se vlastním žá(n)rem skrze podlahu norem na morální dno lidských pohnutek. V době, kdy se opět legitimizuje popírání holokaustu, začínají ze skříní vykukovat antropologicky analyzované kostry nadlidí a usurpovat si právo rozhodovat o osudech 'méněcenných' či 'nepřizpůsobivých', nebo jakkoliv je soudobá propaganda pojmenuje."

A protože Full Moon vydal album na CD, rozhodl se skupinu oslovit i stran pokračování v mixtapeové sérii Mooncloud, v níž vybrané formace dávají na odiv inspirativní hudebníky. Drom vybrali třináct tracků a jejich záběr zahrnuje nepřekvapivé "Neurosis", ale taky francouzské emaře Daitro nebo elektronického potemníka Haxan Cloak. Temný poslech pro dobrý den.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY