Video "Jediný a jediná" Zuzany Smatanové překvapuje svým závěrem

03.05.2018 14:02 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Zuzana Smatanová vydává už 18. května novinkové dvojalbum "Echo". Jako pilotní singl a videoklip zvolila skladbu "Jediný a jediná". A tím, že si novináře do svého soukromí prakticky nepouští a sama říká, že má písně odžité, jsou právě takovéto skladby jedinou možností, jak nahlédnout do duše této zpěvačky.

Písní o lásce nemá Smatanová mnoho. Aranžmá této skladby připomíná jiný její singl "Zostalo ticho" - i skladba "Jediný a jediná" je postavena hlavně na klavíru. Smyčcové nástroje, které zaranžoval Milan Adamec, a vokály tvoří jen jakýsi decentní podkres.

"Text i hudbu jsem napsala někdy loni v prosinci. Když jsem psala písně na nové dvojalbum 'Echo', spoustu času jsem strávila u klavíru, sama se svými myšlenkami a vracela jsem se k obdobím, která pohnula mým vnitřním světem. Tato píseň je o lásce, o spřízněnosti dvou duší, když vědí, že jsou tu pro sebe jediné na světě," popisuje Smatanová filozofii skladby.

Interpretka k ní nejen napsala hudbu a text, ale také ji celou zprodukovala. Zvuk měl na starosti Ivan Jombík a programming Tomáš Löbb ze studia LVGNC. Píseň je opravdu velmi silná, melodická i niterná. Leccos do sebe má i samotný videoklip, který na začátku vnucuje představy samoty, popřípadě společného bytí pouze ve dvojici. Režíroval ho Jaroslav Valko a překvapuje riskantně dlouhým intrem a hlavně svým úplným závěrem. Vše ale do sebe velmi hezky zapadá a výsledek je o to působivější, že se natáčelo ve Štúdiu č. 5 Slovenského rozhlasu, kde se konají i veřejné koncerty a kde právě Smatanová před patnácti lety hrála během semifinále autorské soutěže Coca-Cola Pop Star, která ji vystřelila na výsluní.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY