narůžovělí - musicserver.cz">

Blessthefall jsou na "Hard Feelings" až příliš narůžovělí

14.05.2018 16:00 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Arizonští metalcoristé Blessthefall už patří mezi zavedená jména a především v rodné Americe jsou bráni za hvězdy žánru. Jejich letošní novinka "Hard Feelings" je jejich již šestým počinem a zároveň prvním pod křídly velkého vydavatelství Rise Records.
4/10

Blessthefall - Hard Feelings

Skladby: Wishful Sinking, Find Yourself, Melodramatic, Feeling Low, Cutthroat, I’m Over Being Under(rated), Sleepless In Phoenix, Keep Me Close, Sakura Blues, Welcome Home
Vydáno: 23.3.2018
Celkový čas: 37:46
Vydavatel: Rise Records

Blessthefall svoji kariéru rozhoupali v roce 2007, kdy jim vyšel slušný debut "His Last Walk". Skutečný průlom ovšem nastal až o dva roky později s druhou deskou "Witness", kdy si mladé party zakládající si na syrovém metalcoru a post-hardcoru všimla média napříč světem. Pomohl jí k tomu i věhlasný producent Michael Baskette. Toho muzikanti později vyměnili za jiného renomovaného producenta Joeyho Sturgise. "Hard Feelings" je tak první nahrávka, kterou kapela nahrála bez těchto dvou pánů, kteří se notně podíleli na úspěchu formace.

Ani tentokrát nenechali nic náhodě a společně se zástupci Rise Records vybrali další známé jméno v hudební branži, a to Howarda Bensona, který je na poli rocku a metalu velmi respektovaným producentem (pracoval například se Sepulturou, Motörhead nebo My Chemical Romance). O to větším překvapením je velmi něžný zvuk, který novinka má, i hudební směřování, které je spíš než svébytným dílem mixem všech odnoží současné corové scény, od přetvořených Bring Me The Horizon přes riffy jak z dílny The Devil Wears Prada až po střídání melodického zpěvu se screamem, které nedokáže ani na jediný moment byť alespoň trochu překvapit. Navíc pomocné sbory v refrénech působí vyumělkovaně až běda. Příjemný poslech ještě připraví úvodní "Wishful Sinking", ale zbytek kolekce kulhá na obě nohy. Blessthefall šlápli vedle a kvalitou je v současné době dokáže předčit celá řada podobných skupin.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY