shop.musicserver.cz
Nové desky 17/2018 - od Janelle Monáe přes Willie Nelsona po Blossoms

Nové desky 17/2018 - od Janelle Monáe přes Willie Nelsona po Blossoms

Vydáno: 30.04.2018 23:37 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tento týden se konečně dočkali fanoušci Američanky Janelle Monáe, Angličana Matta Cardlea a Čecha Lipa, kteří vydávají svá nová alba po čtyřech a více letech. K nim pak přibude countryový bard Willie Nelson, indie rockeři Blossoms či soundtrack dua Nick Cave/Warren Ellis. Rockery zase potěší nad očekávání tvrdá novinka Godsmack.

Pokud se v pondělí 30. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Janelle Monáe - Dirty Computer (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: funk / pop / r'n'b

Janelle Monáe - Dirty Computer
Janelle Monáe se od posledního alba "Electric Lady" odmlčela na více než čtyři roky. O rok později sice vydala EP "Wondaland Presents: The Eephus", ale pak se věnovala převážně své filmové kariéře. Hudebně na sebe upozornila opět letos v únoru, kdy vydala singl "Make Me Feel" s jasně patrným rukopisem Prince. To tehdy potvrdila i samotná zpěvačka: "Na nové desce se mnou skutečně pracoval i Prince, předtím než se odebral na jinou frekvenci. Pomáhal mi se zvukovými nápady". Americká zpěvačka k "Make Me Feel" přidala dalších třináct písniček a aby se od prvního singlu tolik neodchýlila, přizvala si k jejich skládání a nahrávání americké funkové duo Deep Cotton. K nim v jednotlivých písničkách přibyl ještě zpěvák Jon Brion, zpěvačky Tayla Parx a Julia Michaels, duo Mattman & Robin nebo také Pharrell Williams, který připojil i svůj vokál. Vedle něho se přímo za mikrofon postavil dále Kanaďan Grimes, dcera Lennyho Kravitze Zoë Kravitz a člen slavných Beach Boys Brian Wilson. Z alba jsou už venku čtyři singly, jejichž videa sdílí Monáe na titulní stránce svého webu.


Willie Nelson - Last Man Standing (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country

Willie Nelson - Last Man Standing
Willie Nelson se stále nehodlá odebrat do zaslouženého důchodu a místo toho vydává další, v pořadí již třiasedmdesáté album, které nazval "Last Man Standing". Vydává ho prakticky na rok přesně po předchůdci "God's Problem Child" a zopakoval si na něm spolupráci s producentem Buddy Cannonem, který v minulosti produkoval alba také Kenny Chesneymu. Jedenáct písniček, napsal sám Nelson a uslyšíte v nich také housle a vokál nejúspěšnější hudebnice Grammy Alison Krauss. Natáčelo se v několika studiích v Nashvillu a vedle tradičního country na něm kombinuje také progresivnější formu country a odkazy na blues a rock'n'roll. Že to Nelsonovi i přes pokročilý věk stále výborně hraje a zpívá, se můžete přesvědčit z ukázek v e-shopu Supraphonline.cz. Na stejném místě, nebo kdekoli jinde se můžete poohlédnout i po vinylové podobě.


Matt Cardle - Time To Be Alive (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / taneční pop

Matt Cardle - Time To Be Alive
Výherce sedmé řady britského X Factoru Matt Cardle nechal své fanoušky čekat prakticky stejnou dobu jako jeho americká kolegyně. O svém čtvrtém albu nicméně začal více mluvit už před třemi roky a první ukázky na svých koncertech trousil už v roce 2016. Už tehdy naznačil, že čtrnáct nových písniček, které seskupil po název "Time To Be Alive", bude mít jiný zvuk než předešlé nahrávky. Dal se dohromady s producentem a autorem Jamesem Eliotem, který v minulosti pomáhal s produkcí alb interpretů, jako jsou Foxes, Ellie Goulding, Will Young, Kylie Minogue, Rae Morris nebo Olly Murs. Z tohoto výčtu je patrné, že k jeho rocku, nyní přibyla elektronika, taneční rytmy a pop. To si můžete ověřit třeba v ukázkách na stránkách britského Amazonu.


Godsmack - When Legends Rise (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock / heavy metal

Godsmack  - When Legends Rise
Populární metalová formace Godsmack vydává po čtyřech letech nový studiový počin s titulem "When Legends Rise". Nahrávka se má lehce odklánět od heavy metalu a být více nasměrovaná do vod hard rocku. Z rádií můžete znát první singl s titulem "Bulletproof". Pokud jste ho ještě neslyšeli, můžete to napravit na YouTube.com. O svůj názor se s námi podělte v komentářích!


Nick Cave & Warren Ellis - Kings (soundtrack) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba

Nick Cave & Warren Ellis - Kings (soundtrack)
Před dvěma týdny měl ve Francii premiéru film "Kings" režisérky Denizy Gamzy Ergüven. Kriminální drama, kde si hlavní role zahráli Halle Berry a Daniel Craig, hudebně podbarvil Nick Cave společně s Warrenem Ellisem, který si tak zopakoval spolupráci s touto režisérkou z filmu "Mustang". Pro stejnojmenný soundtrack scénickou hudbu hudebníci rozdělili do šestnácti skladeb, jejichž ukázky jsou ke slyšení na stránkách německého Amazonu.


Lipo - Lyrika (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Lipo - Lyrika
Liberecký Jonáš Červinka, kterého hudební scéna zná jako Lipa, své fanoušky napínal jen o něco kratší dobu než Janelle Monáe. Příprava jeho třetí sólovky "Lyrika" mu zabrala prakticky přesně čtyři roky a jedenáctku nových skladeb už společně s producentem ODD netvořili jako hiphopové beaty, ale jako písničky. Také proto tvrdí, že se víc přiklání na muzikantskou stranu, což dokazuje i třeba tím, že v "Skleněném království" sám zpívá. V ostatních zůstává spíše Básníkem před mikrofonem a na pěvecké party si pozval několik hostů, většinou těch, které jsme již mohli slyšet na předchozích nahrávkách. Nechybí tak Marcell z No Distance Paradise, zpěvačky Nela, Debbi a Yanna a v jedné z písniček připojil hlas již zmíněný ODD. Vzhledem k tomu, že Josef Martínek, již dostatečně "Lyriku" naposlouchal, můžete si jeho názor srovnat s tím svým. Tvořit si jej můžete například na Lipově VEVU.


Tip týdne

Blossoms - Cool Like You (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Blossoms - Cool Like You
Je to teprve pár dní, co jsme mohli vidět anglickou kapelu Blossoms, coby předskokany Noela Gallaghera a už se nám opět připomínají. Tentokrát je to jejich druhým albem "Cool Like You", které přichází po roce a půl od jejich eponymního debutu. Kapela na něm nabídne celkem jedenáct skladeb, které si vedle indie rocku berou hodně inspirace i z synth popu a new wave. Koneckonců třeba takový NME se jejich písničky nebojí přirovnávat k OMD, New Order, Brettu Andersonovi či The Killers. Zda jsou takováto přirovnání oprávněná, zjistíte poslechem prvních singlů na jejich VEVU. Jestli se vám jejich zvuk zalíbí, můžete hledat také verzi na vinylu.


Christoph Prégardien - Bach/Telemann: Cantatas For Baritone (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vážná hudba / opera

Christoph Prégardien - Bach/Telemann: Cantatas For Baritone
Ačkoli je německý operní zpěvák Christoph Prégardien tenorem, jak napovídá název jeho nového alba "Bach/Telemann: Cantatas For Baritone", sáhnul tentokrát po kantátách pro baryton. Na zmíněné album zařadil "Kreuzstabkantate" Johanna Sebastiana Bacha a dvě kantáty Georga Philippa Telemanna. Za zády mu stál německý Vox Orchester, který navíc přidal "Suitu v G-moll" Johanna Friedriche Fasche a "Concerto grosso E-moll" Georga Friedricha Händela. Ukázky všech skladeb jsou ke slyšení na webu německého Amazonu.


Ondřej Brousek - Main Streams
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: instrumentální hudba

Ondřej Brousek - Main Streams
Český herec, ale i skladatel a hudebník Ondřej Brousek připravil pro hudební fanoušky album "Main Streams", které by mělo přinést trochu nostalgie a klidu do doby hluku a shonu. Ze svých scénických kompozic pro divadlo vybral několik melodií a k nim pak připsal několik skladeb přímo pro tuto desku. Vzniklo tak čistě instrumentální až relaxační album, založené na estetice smutku. Ačkoli si už v názvu pohrává s hlavními proudy, nečekejte mainstream v pravém smyslu slova, i když jsou některé motivy chytlavé.


Dále vychází:

'77 - Bright Gloom (Sony Music)
Bruno Weil - Tafelmusik Plays Haydn Symphonies (Sony Music)
Claudio Abbado - Claudio Abbado Conducts Mozart (Sony Music)
Cockney Rebel - Cavaliers (An Anthology 1973-1974) (Warner Music)
Crystal Ball - Crystallizer (Bertus)
David Zinman - David Zinman Conducts Mahler Symphonies (Sony Music)
*PH Godsmack - When Legends Rise (Universal)
Günter Wand - Günter Wand Conducts Beethoven Symphonies 1-9 (Sony Music)
Charles Munch - Charles Munch Conducts Berlioz (Sony Music)
John Williams - John Williams Plays Bach (Sony Music)
Leonard Slatkin - Leonard Slatkin - The American Collection (Sony Music)
Marsimoto - Verde (Sony Music)
Neil Young - Roxy -Tonight's The Night Live (Warner Music)
Nusrat Fateh Ali Khan - Love And Devotion (Bertus)
Pierre Monteux - Pierre Monteux - The Complete RCA Stereo Recordings (Sony Music)
Různí - How To Talk To Girls At Parties (soundtrack) (Sony Music)
Různí - Overboard (soundtrack) (Sony Music)
*PH Samson - Look To The Future/refuge (Bertus)
*PH Sanctus Real - Changed (Sony Music)
Thomas Quasthoff - Thomas Quasthoff: The Complete RCA Recordings (Sony Music)
Toundra - Vortex (Sony Music)
Verona - The Singles (Warner Music)
Vertical Worship - Bright Faith Bold Future (Sony Music)
*PH Voices - Frightened (Universal)
Yo-Yo Ma - Yo-Yo Ma Plays Bach & Boccherini (Sony Music)

Vychází na vinylu:
'77 - Bright Gloom (Sony Music)
Aretha Franklin - Sunday Morning Classics (Sony Music)
Blossoms - Cool Like You (Universal)
Die Fantastischen Vier - Captain Fantastic (Sony Music)
Godsmack - When Legends Rise (Universal)
Gwenifer Raymond - 7-deep Sea (Bertus)
John Fogerty - Centerfield (Warner Music)
KidGusto - 7-gully Son (Bertus)
Marsimoto - Verde (Sony Music)
Matt Cardle - Time To Be Alive (Sony Music)
Neil Young - Roxy -Tonight's The Night Live (Warner Music)
Nick Cave & Warren Ellis - Kings (soundtrack) (Warner Music)
Nina Simone - Sunday Morning Classics (Sony Music)
Sweet - Desolation Boulevard (New Vinyl Edition) (Sony Music)
Sweet - Funny, How Sweet Co Co Can Be (New Vinyl Edition) (Sony Music)
Sweet - Give Us A Wink (New Vinyl Edition) (Sony Music)
Sweet - Off The Record (New Vinyl Edition) (Sony Music)
Sweet - Sweet Fanny Adams (New Vinyl Edition) (Sony Music)
Sweet - The Rainbow (Sweet Live In The Uk) (New Vinyl Edition) (Sony Music)
Toundra - Vortex (Sony Music)
Van Morrison And Joey Defrancesco - You'Re Driving Me Crazy (Sony Music)
Voices - Frightened (Universal)
Willie Nelson - Last Man Standing (Sony Music)

Reedice:
Die Fantastischen Vier - Captain Fantastic (Sony Music)
Dwarves - Must Die Redux (Bertus)
John Fogerty - Centerfield (Warner Music)
Keny Arkana - L´esquisse (Bertus)
Keny Arkana - L´esquisse 2 (Bertus)
Portico Quartet - Live/remix (Bertus)
Portico Quartet - Portico Quartet (Bertus)
Van Morrison And Joey Defrancesco - You'Re Driving Me Crazy (Sony Music)

NÁZORY
  • Nejlepší je Kanaďan GRIMES????????????... (Punch, 01.05.2018 20:16) Reagovat

    Nejlepší je Kanaďan GRIMES????????????

  • Grimes je prosim Kanaďanka, nikoli Kanaďan. Diky... (Anonym, 01.05.2018 20:32) Reagovat

    Grimes je prosim Kanaďanka, nikoli Kanaďan. Diky!

  • na druhou stranu (jarecek, 01.05.2018 20:56) Reagovat

    .. ta holka mela vzdycky koule ..

    also :D

  • Godsmack...perfektní album... (Fimi, 02.05.2018 10:03) Reagovat

    Godsmack...perfektní album

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Orville Peck a Willie Nelson si notují v gay duetu "Cowboys Are Frequently Secretly Fond Of Each Other" (13.04.2024 08:12)
- Jan Braun vydává své první EP "Růže". Pomohl mu Lipo (12.04.2024 12:04)
- Audio: "The Border" uvádí do světa další album countryové legendy Willieho Nelsona (25.03.2024 13:35)
- Nick Cave natočil pro film o Amy Winehouse i novou originální píseň (21.03.2024 15:41)
- Nick Cave a jeho The Bad Seeds vydají na konci srpna studiové album "Wild God" (06.03.2024 19:00)
- Audio: Nick Cave se podělil o zádumčivou coververzi písně "La Vie En Rose" od Édith Piaf (03.03.2024 17:49)
- Bob Dylan a Willie Nelson v létě znovu vyrazí na společné festivalové turné (28.02.2024 14:32)
- Nové desky 50/2023 - od Play$tation Princess přes Therion po devadesátku Willieho Nelsona (27.12.2023 16:30)
- Video: Nick Cave na pohřbu Shanea MacGowana zazpíval dojemnou skladbu "A Rainy Night In Soho" (12.12.2023 15:38)
- Nové desky 37/2023 - od Thirty Seconds To Mars přes Demi Lovato po The Pretenders (20.09.2023 19:00)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Queen Adele Sia AC/DC U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu