Rybičky 48 v klipu k písni "Američan z Poličan" cestují... po Státech

23.04.2018 18:55 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Rybičky 48 sázejí svým fanouškům nové singly a videoklipy v celkem pravidelných intervalech. Před startem letní koncertní sezóny představili rockeři další novinku s názvem "Američan z Poličan". Jak už název napovídá, opět není nouze o nadsázku, humor a ironii v textu. K němu padne jako ulitá chytlavá melodie. Ani nemůže překvapit, že záběry pro klip byly natočeny právě v USA.

"Viděli jsme spoustu věcí a záběrů máme na celovečerní film. Měli jsme s klukama půlroční koncertní pauzu a cestu do Ameriky jsme pojali jako stmelovačku před nabitou festivalovou sezónou," říká kytarista Petr Lebeda. Natáčení probíhalo v Kalifornii, Nevadě a Arizoně.

"Většina kapel, který máme rádi, jsou z Kalifornie. Blink 182, Mötley Crüe, Green Day, Offspring, Guns N' Roses a mnoho dalších. Byli jsme v legendárních klubech Whisky Go Go, Rainbow nebo Roxy, kde se psaly dějiny rock'n'rollu. Na místech, kde měly první koncerty Metallica, G N' R, Kiss, Red Hoti, Aerosmith, nebo v klubu, nad kterým bydlel Lemmy z Motörhead. Chtěli jsme nasát místní atmosféru," vypráví zpěvák Kuba Ryba a dodává: "V klipu se objeví záběry z míst, jako jsou Los Angeles, Hollywood, Venice Beach, Santa Monica, z Nevady jsme si pak nemohli nechat ujít Las Vegas, Hooverovu přehradu a z Arizony Route 66 a Grand Canyon."

Rybičky 48 si nikdy nehrály na kapelu intelektuálů. Naopak je zajímá hlavně zábava a takový je i nový tříakordový (G, C a D) song. Se sloganem "na na na na na na na" v refrénu se dostávají až na samotnou hranici únosnosti, balancovat na ní se jim však i nadále poměrně slušně daří.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY