Lenny je v novince "Enemy" zase trochu jiná a přitom pořád svá

20.04.2018 19:00 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Po obrovském úspěchu alba "Hearts", které získalo čtyři velké a jednoho žánrového Anděla k tomu, jsou očekávání od nové tvorby Lenny vysoká. A písnička "Enemy", která vychází nejen v Česku, ale i na evropském trhu, kde se už zpěvačka úspěšně zabydluje, ji znovu představuje v o trochu jiném kabátku, než jsme zvyklí.

Lenny pamatujeme jako písničkářku za klavírem, na minulé desce ale překvapila i rockovou živočišností, která vzešla ze spolupráce s producentem Ondřejem Fiedlerem. Právě ten s ní připravil i novinku - a ta je až překvapivě elektronická. Ukazuje se však, že interpretka svůj pověstný chraplák a projev rozbouřené dračice prodá i v tomto pojetí.

"Význam skladby vnímám jako výpověď o zbytečném soupeření v hudební branži, o egu a celkově o mém pocitu, že je zpravidla v entertainmentu větší poptávka po prototypu bezchybné hvězdy nežli autentického člověka," říká autorka. V klipu proto vidíme hned dvě její tváře - jednu rebelskou a nespoutanou, druhou uhlazenou a poslušnou. Která Lenny je ta pravá, ale všichni stejně už od začátku víme. Zajímavostí je, že venkovní scény se natáčely v únoru v pražských ulicích v extrémních mrazech, které dosahovaly až mínus dvaceti stupňů.

Na přelomu listopadu a prosince čekají zpěvačku čtyři velké samostatné koncerty. Jeden z nich se uskuteční v pražském Foru Karlín 1. prosince. Všechny termíny najdete níže.

Lenny tour 2018:

24.11.2018 Hradec Králové - Denoche
27.11.2018 Ostrava - Brick House
28.11.2018 Brno - Sono Centrum
1.12.2018 Praha - Forum Karlín


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY