"Wednesday (Is The New Friday)" ohlašuje velké věci od Floexe a Toma Hodge

20.04.2018 11:01 - Dan Hájek | foto: Ashley Rommelrath

Spojení Floexe a londýnského fachmana Toma Hodge již brzy vyústí ve společné album "A Portrait Of John Doe". To by se mělo objevit během června na respektované značce Mercury KX. Prvním singlem z ní se stala kompozice "Wednesday (Is The New Friday)". K ní vznikl i remix spřátelených Hidden Orchestra, se kterými Floex spolupracoval již několikrát.

Floex & Tom Hodge - Wednesday (Is The New Friday)
© facebook interpreta
Floex ke vzniku "Wednesday (Is The New Friday)" (obal vidíte nalevo) dodává: "Singl si neklade za cíl vytvářet apokalyptickou či orwellovskou vizi. Jan Novák je normální, průměrný a zaměnitelný člověk, který nijak netrpí. Oslavujeme krásu jeho každodennosti a příběhy, které všichni známe a které nás spojují. Člověk nemusí být hrdinou ani nemusí v něčem excelovat, a přesto může žít hluboký a hodnotný život. Nemusíme být přece géniové, abychom mohli zažívat krásné věci." Výběr tedy není zcela náhodný, ústředním tématem celé desky je právě odhalování okamžiků našeho života s protiváhou neutuchající honby za výkonem, aktivitou a jedinečností, která je v současnosti tolik patrná.

Tomáše Dvořáka (tedy Floexe) a Toma Hodge spojuje zalíbení v elektronice a ve hře na klavír a klarinet. Jejich dávné setkání posléze vyústilo ve čtyřletý tvůrčí proces, během kterého se formovala finální tvář "Portrétu Jana Nováka" (volný překlad názvu nahrávky). Z původního krátkometrážního konceptu épéčka vzniklo konceptuální album, na něž nemalou měrou přispěl i Symfonický orchestr Českého rozhlasu. S ním pak hudebníci loni v září odehráli dvě vystoupení, kde tento celý projekt představili v živé formě.

Níže si tedy v domácí premiéře můžete poslechnout originální verzi skladby "Wednesday (Is The New Friday)" i její remixovou podobu z dílny skotských Hidden Orchestra. Další podrobnosti postupně doplníme.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY