(18+) Behemoth novým klipem k "O Father, O Satan, O Sun" uzavírají cyklus alba "The Satanist"

19.04.2018 10:41 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Polští pekelníci Behemoth nedávným vydáním živáku "Messe Noire" pomyslně uzavřeli další kapitolu své kariéry, která se točila kolem jejich veleúspěšné desky "The Satanist". A jako bonus, který se na DVD/Blu-ray se záznamem také objevil, je i videoklip ke skladbě "O Father, O Satan, O Sun", která zmíněnou desku uzavírá.

A jak nám už u svých předchozích videí Behemoth ukázali, jejich kvalitu nehodlají podcenit. I novinka, natočená v syrové černobílé, je silně znepokojivá, plná řady symbolů a temných obrazů. Střídají se zde prapodivné obřady vzývání temných sil, havrani, lehce westernově pojatý střelec (že by lehká připomínka projektu Me and That Man, který si v mezičase vystřihnul frontman Nergal s muzikantem Johnem Porterem?), dost možná lovec upírů či jiných tvorů z jiného světa, naturalisticky ztvárněné finále báje o Prométheovi i jednooký muž v černém. Hledat příběh je zbytečné, tady promlouvají obrazy samy za sebe. Hutná až surrealistická koláž se s hudbou samotnou skvěle doplňuje.

Behemoth nyní připravují novou desku, detaily zatím známy nejsou. Třeba se ale nějaké nové skladby dočkáme už v létě na festivalu Brutal Assault, který se koná od 8. do 11. srpna v pevnosti Josefov u Jaroměře a na který mají tito pekelníci také namířeno.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY