Imagine Dragons se v Praze ukázali jako ostřílení profesionálové

17.04.2018 08:13 - David Böhm | foto: facebook interpreta

Ačkoliv poslední deska Imagine Dragons s názvem "Evolve" patřila spíše ke slabším loňským nahrávkám, koncert v O2 areně se i tak vyprodal takřka ihned. Čeští fanoušci totiž dobře ví, že skupina dokáže naživo i z průměrných skladeb udělat zážitek. A ani včerejší večer nebyl výjimkou.

Live: Imagine Dragons

místo: O2 arena, Praha
support: K.Flay
datum: 16. dubna 2018
setlist: I Don't Know Why, Believer, It's Time, Forever Young, Gold, Whatever It Takes, I'll Make It Up To You, Mouth Of The River, Yesterday, Start Over, Demons, Rise Up, Three Little Birds, On Top Of The World, Next To Me, Shots, Bet My Life, Thunder, Walking The Wire, The Fall, Radioactive
Fotografie jsou pouze ilustrační.

Ještě než se na pódium dostavily hlavní hvězdy večera, dostala za úkol diváky trochu rozehřát zpěvačka K.Flay. Jméno může českému posluchači být povědomé, a to především díky remixu skladby "Thunder", který obohatila vlastní slokou. Její vlastní tvorba totiž není příliš známá ani v domovské Americe. Právě probíhající turné by ale přece jen mohlo interpretčinu kariéru trochu nakopnout, protože jak ukázal krátký set, ani hitovost této zpěvačce s exotickou, až šišlavou výslovností není cizí. Její na kytarách postavený hip hop si v Praze zřejmě získal nejednoho fanouška.

Imagine Dragons, Colours of Ostrava 2017, Ostrava, 19.7.2017
© Jan Kuča
Krátce po deváté hodině se na hlavní obrazovce tematicky objevila projekce o vývoji Země a hned po ní formace spustila otvírák "I Don't Know Why". Již od úvodních tónů ji doprovázely barvu měnící LED panely, v pohyb uvedený cover alba pak vystřídala velmi stylová projekce pulzující krychle. Daniel Platzman se za bubny činil, a podlaha tak spokojeně vibrovala. Naprosto dokonalý úvod.

Jen opravdoví velikáni si mohou dovolit umístit své největší hity na začátek setlistu. Imagine Dragons k nim zřejmě patří, neboť následovalo duo "Believer" s akustickým úvodem a průlomový singl "It's Time". Do prvního aktu zařadila skupina nově cover "Forever Young", který Dan Reynolds odzpíval bez jakéhokoliv doprovodu.

Imagine Dragons, Colours of Ostrava 2017, Ostrava, 19.7.2017
© Jan Kuča
Frontman do svého výstupu dával naprosto všechno a do mikrofonu řval ještě víc než na studiových verzích. Člověk se až diví, že mu pořád slouží hlasivky. Svým charistmatickým hlasem k publiku také několikrát promluvil. Třeba aby před baladou "Demons", která dokáže vhrknout slzy do očí i po pěti letech, zvýšil povědomí o depresi, jíž sám trpěl. Hospodskou "Yesterday" zahájil lehce filozofickým proslovem. "Čas neexistuje. Jenom přítomnost. Jste přítomni?" dotázal se. Během zpěvu po pódiu stíhal i nejrůzněji poskakovat, což musí být opravdu vyčerpávající. To na sobě ale nedal vůbec vědět, jen si po první třetině vystoupení sundal tílko, což jistě potěšilo dámskou část obecenstva.

Imagine Dragons, Colours of Ostrava 2017, Ostrava, 19.7.2017
© Jan Kuča
V závěru si ale kapela přece jen trochu oddechu dopřála. To když se přesunula na drobné pódium na opačné straně haly, kde odehrála krátký akustický set. Podobně změnili na koncertě před rokem a půl svou polohu i Twenty One Pilots. Nešlo však o jediné překvapení. Když ve značně pomalejší verzi začala znít novinka "Next To Me", začaly padat ze stropu obří nafukovací balonky. Těch si všímavý divák všiml již předtím, že si do nich ale publikum zapinká zrovna při této rozjímavější části, však nečekal asi nikdo. Taky se měly spustit již při hitovce "On Top Of The World", jak vysvětlil Dan, který v této části arény zavětřil hranolky. Draci si za tuto část programu zaslouží velkou pochvalu, v klidné verzi předvedli i "Shots" a "Bet My Life", čímž trochu riskantně otestovali pozornost obecenstva.

Během úplného závěru už snad nikdo neseděl. Megahity "Thunder" a "Radioactive" se o to postaraly víc než dobře. Během hromové písně zavítala na stage ještě jednou K.Flay, druhou zmíněnou okořenilo bubenické sólo. V životě je fajn mít nějaké jistoty. Jednou z nich budiž i fakt, že lasvegasská čtveřice se svou show dodá obrovské množství energie. A to se prostě musí zažít.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY