Florence And The Machine ve "Sky Full Of Song" zachycují pocit nebeské samoty

16.04.2018 10:38 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Rozjímavými tóny zahajují Florence And The Machine éru svého chystaného čtvrtého řadového alba. Singl "Sky Full Of Song" stojí znovu na andělsky něžném a přece tak robustním a znělém hlasu hlavní protagonistky Florence Welch. Až po konejšivém a cappella úvodu se pozvolna přidává komorní hudební doprovod. Nejhlubší dojem ale ve vás stejně zanechá právě pěvecký výraz interpretky.

"Někdy, když zpíváte, dostanete se tak nahoru, že je těžké přijít na to, jak jít zase dolů. Je to ten pocit, jako když vás někdo rozbije a vy se ženete směrem ven a nahoru a chcete, aby vás někdo držel v klidu, aby vás přivedl zpátky k sobě. Je to neuvěřitelný a nebeský, ale tak nějak osamělý pocit," říká o novince sama Welch.

Ta vsadila i v klipu na minimalismus, který ještě umocňuje černobílé ladění. Zpěvačku proto vidíme v jednoduchých pozicích - ležící na zádech nebo klečící, skoro jako by se chtěla pomodlit. Jako první singl je to překvapivá volba, protože rádiové ambice písnička pro svou éteričnost určitě nemá, nicméně britská skupina už v minulosti mnohokrát dokázala, že nemá zapotřebí jít cestou všeobecné líbivosti. Pokud se naplní, co se říká, ale zatím nebylo oficiálně potvrzeno, nové album se bude jmenovat "High As Hope" a naše uši potěší již koncem června.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY