Ghost se vracejí s klipem plným krys a oznamují nové album

15.04.2018 18:49 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Nové album zakuklených rockerů Ghost celkem překvapivě dostalo jasné kontury. Po představení nové podoby frontmana - Papa Emeritus III byl nahrazen postavou jménem Cardinal Copia - jsme se dočkali názvu a data vydání nástupce ceněné desky "Meliora". A jako bonus Ghost přidali také videoklip k zbrusu novému singlu "Rats".

Nahávka s názvem "Prequelle" vyjde 1. června u labelu Loma Vista Recordings. Najdeme na něm desítku skladeb, jejichž seznam naleznete na konci článku. Podle vyjádření frontmana švédské formace Tobiase Forgeho by se album mělo "dotýkat tématu smrti a prokletí. Konceptem se bude točit kolem středověku, ale zároveň obsahuje řadu velmi současných témat." Těšit se opět můžeme na hutný, epický zvuk předchozích nahrávek i pro Ghost charakteristické sbory v refrénech.

To vše do puntíku naplňuje zvřejněný singl "Rats". Ve videoklipu Ghost využívají estetiky béčkových filmů ze sedmdesátých let, včetně jejich psychedelické barevnosti. V centru dění stojí nová ústřední postava, Copia, který se ve svém groteskním tanci pohybuje ve světě, který právě prošel nějakou velkou katastrofou, epidemií, kterou rozšířily krysy. Mrtví přibývají, muži v ochranných oblecích je odklízejí, svět hoří, na stěnách se objevuje krev. A ti, co se zdáli být mrtví, vstávají a tančí. Jaká milá aktualizace "Thrilleru" Michaela Jacksona.

Tracklist desky "Prequelle" bude následující: Ashes, Rats, Faith, See The Light , Miasma, Dance Macabre, Pro Memoria, Witch Image , Helvetesfönster , Life Eternal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY