Sima Martausová s Martinem Harichem se v novém klipu rozhodli "Spojiť sily"

10.04.2018 16:59 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Sima Martausová patří s Martinem Harichem na Slovensku k velmi populárním interpretům. Jejich hudební cesty se v určitých bodech potkávají, Sima dokonce pokřtila Martinovi desku "Mapy", proto se dalo čekat, že dříve či později natočí duet. Ta chvíle právě nadešla. V pondělí 9. dubna ráno zveřejnili benefiční skladbu "Spojiť sily", která má za cíl podpořit akci Parasport24 Tour. Ta během jednoho týdne dokáže na Slovensku spojit do jednoho pelotonu handicapované sportovce i jejich podporovatele.

"Písničku 'Spojiť sily' jsem složila po své první cyklistice s lidmi z Parasportu, kteří mi velmi přirostli k srdci. Když jsem přišla domů, uvědomila jsem si, jak je krásné, když si handicapovaní a zdraví dokážou pomáhat. Radost z maličkostí a jejich pohled na život nás zdravé učí, abychom si vážili toho, co máme, a těšili se jenom z toho, že jsme. Písnička je vyjádřením radosti z vědomí, že když spojíme síly, můžeme dokázat krásné věci a život je hezčí," vysvětluje svůj pohled na věc Sima Martausová.

Ta skladbu napsala už před rokem, aniž by tušila, že se z ní stane duet. Martin Harich ji však pouze nenazpíval, aktivně se podílel i na aranžmá. "Se Simou jsme chtěli udělat duet už dlouho, ale tento přišel zcela neplánovaně. Když mi skladbu loni na cyklistice zahrála, moc se mi líbila. Navrhl jsem nějaké úpravy, ty se zase líbily jí. Takže jsme spojili síly a řekli jsme si, že do roka a do dne to nahrajeme, aby byl singl na další ročník Parasport24 Tour hotový," vysvětlil

To se povedlo a výsledek je více než uspokojující. Oba zpěváci mají ten dar, že věci, které zpívají, podávají ze srdce a důvěryhodně. Skladbě nechybí cit, duše a opravdová chuť stavět mosty a vytvářet nová přátelství. Zatímco skladba se nahrávala na Harichově chalupě u Prahy, videoklip dostal finální podobu ve Svätom Jure na Slovensku. Režisér Rajmund Petrík mu dal přesně to, co potřeboval. Jednoduché záběry na oba protagonisty prostříháné se samotnou akcí. Výslednému dílu tak k absolutní dokonalosti chybí opravdu jen malý kousek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY