Legendární Colosseum zahraje v Lucerna Music Baru

06.04.2018 19:16 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Tři členové legendární jazz-rockové kapely Colosseum - nyní vystupující pod názvem JCM - vydali 5. dubna album "Heroes" a vyrážejí na turné. V České republice vystoupí 23. května v pražském Lucerna Music Baru.

JCM je nedávno zformovaná kapela tří bývalých členů kapely Colosseum, která byla založena bubeníkem Jonem Hisemanem v roce 1968. Colosseum byli první kapelou, která kombinovala hudební žánry jazzu, rocku a blues. JCM zformoval bubeník a kapelník Jon Hiseman, který skupinu Colosseum v sedmdesátých letech minulého století dovedl k její největší slávě.

JCM - Heroes
© facebook interpreta
Formace se skládá z následujících členů: Jon Hiseman - bubeník (The Graham Bond Organisation, Georgie Fame, John Mayall's Bluesbreakers, Colosseum, Tempest, Barbara Thompson's Paraphernalia), Clem Clempson - kytarista, vokálista (Bakerloo, Colosseum, Humble Pie, Jack Bruce Band), Mark Clarke - bass kytarista, vokalista (Colosseum, Uriah Heep, Tempest, Billy Squier). Nové album JCM s názvem "Heroes" vyšlo 5. dubna a skládá hold hudbě a hudebníkům, kteří tyto muže ovlivnili. Mezi ně patří Graham Bond, Ollie Halsall, Jack Bruce, John Mole, Gery Moore, Dick Heckstall-Smith, Larry Coryell a Alan Holdsworth.

John Hiseman píše: "Po náhlém odchodu dvou z mých hudebních 'hrdinů' v úvodu roku 2017 jsem si najednou uvědomil, že jsem přišel o většinu lidí, kteří mi věřili a podporovali mě v mé vlastní hudební tvorbě. To mě přimělo k myšlence, že bych se měl pokusit vytvořit album, které bude obsahovat skladby a hudební nástroje, které jsou s nimi všemi spojeny. Hudbu, kterou si s nimi po celá ta léta spojuji. Lidé říkají, že tahle kapela zní, jako bychom spolu hráli už roky, a vlastně je to pravda. Jsme jedna rodina a máme svou historii. Na pódiu můžeme hrát dlouhá sóla. Na album jsme ale precizně vytvořili skladby se silným důrazem na texty."

Každá skladba alba "Heroes" je věnována konkrétnímu hudebnímu hrdinovi. JCM vyrážejí ihned po vydání na evropské turné, které začíná 7. dubna. Koncertní zastávka v České republice je naplánována na 23. květen do pražského Lucerna Music Baru. Vstupenky na pražský koncert jsou k dispozici v předprodejních sítích Ticketpro a Goout.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY