shop.musicserver.cz
Nové desky 14/2018 - od Thirty Seconds To Mars přes Kylie Minogue k poctám Eltonu Johnovi

Nové desky 14/2018 - od Thirty Seconds To Mars přes Kylie Minogue k poctám Eltonu Johnovi

Vydáno: 10.04.2018 13:23 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Tento týden bude hvězdami opravdu nabito, a to především díky poctě Eltonu Johnovi, kde se jich vměstnalo na dvě desítky. Doprovodí je Kylie Minogue, rockeři Thirty Seconds To Mars, Ilona Csáková či společný projekt dua Sly & Robbie s Nilsem Petterem Molvaerem. Rockery potěší svými díly Mustasch nebo Underoath.

Pokud se v pondělí 9. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Kylie Minogue - Golden (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: dance pop / country pop

Kylie Minogue - Golden
Kylie Minogue po vydání vánočního alba "Kylie Christmas" opustila nahrávací společnost Parlophone a nově se upsala BMG. S novým vydavatelstvím přišly také nové podněty pro čtrnácté studiové album, které nazvala "Golden". Původně se mělo připravovat převážně v Londýně a v Los Angeles s tím, že finální nahrávání proběhne v Nashvillu. Návštěva města country se ovšem ukázala jako zcela určující a poskytla australské zpěvačce něco, co sama popisuje jako terapii. Zde se pustila do skládání a po dlouhých jednadvaceti letech od alba "Impossible Princess" se podílela na autorství všech šestnácti skladeb. Se skládáním jí pomáhali například spolupracovníci Taylor Swift Nathan Chapman a Liz Rose nebo Steve McEwan, jehož skladby zpívají Carrie Underwood, Kenny Chesney nebo Keith Urban. Není tedy divu, že country hodně ovlivnilo i výsledný zvuk alba, které ale stále zůstává především popově taneční. Sama Kylie jej popisuje jako Dolly Parton na tanečním parketu. Co si pod tím blíže představit, zjistíte z prvních videí na jejím VEVU a my pouze dodáme, že album kromě CD seženete i na vinylu a kazetě.


Elton John - Revamp & Restoration

web / facebook.com / Deezer / psali jsme

Sir Elton John letošním rokem započal loučení se svojí dlouhou kariérou, která shodou okolností slaví i padesát let spolupráce s Berniem Taupinem. Vedle velkého rozlučkového turné či vydané kompilace "Diamonds" je dalším počinem pocta současných umělců, a to hned ve dvou podobách.

Vydáním obou alb žijí oficiální stránky Eltona Johna.


Ilona Csáková - Pořád jsem to já (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: střední proud / pop / swing

Ilona Csáková - Pořád jsem to já
Po dlouhých deseti letech se vrací Ilona Csáková s novým albem, které nazvala "Pořád jsem to já". Patnáct písniček, jež na něj zařadila, ovšem nejsou vždy ryzí novinky. Ve zcela nových aranžích, převážně za doprovodu Golden Big Band Prague pod taktovkou Petra Soviče, se ohlédla za Laurou a jejími tygry, za svojí vlastní hitovou sbírkou v podobě nových verzí "Pink", "Tornero", "Malý vůz" nebo "Proč mě nikdo nemá rád" a k tomu přidala ještě několik skladeb z posledních let, kam lze zařadit "Žít, co to dá", nebo duet s Karlem Gottem "Pláč". Mezi zbrusu novými skladbami pak najdete titulní novinku či tanečně znějící "Abych byla IN", které pro ni otextovala, respektive celou napsala česká písničkářka Patricie. Jak zní všechny písničky, zjistíte poslechem ukázek z alba na stránkách vydavatelství Suprpahon.


Thirty Seconds To Mars - America (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Thirty Seconds To Mars - America
I když Jared Leto sliboval, že si fanoušci po úspěšném singlu "Walk On Water" na další tvorbu pěknou chvilku počkají, uvádí novou desku už teď. Novinka nese název "America" a vévodí jí kromě uvedeného kousku ještě další dva songy - singly "Dangerous Night" a "Rescue Me". Všechny najdete v odkazech v tomto článku. Kromě digitální verze nahrávky si můžete vybrat hned několik fyzických formátů - k mání bude CD, růžový vinyl a do módy opět přicházející kazeta. Můžete se těšit celkem na dvanáct písní a rozhodně nepůjde jen tak o obyčejné album: Je k dostání v šesti verzích, které se sice nebudou lišit hudebním obsahem, obalem však ano. Fanoušci si navíc další mutaci mohli vytvořit podle sebe.


Sly & Robbie + Nils Petter Molvaer + Eivind Aarset + Vladislav Delay - Nordub (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: fusion jazz / dubstep

Sly & Robbie + Nils Petter Molvaer + Eivind Aarset + Vladislav Delay - Nordub
Norský jazzový trumpetista Nils Petter Molvaer se na svém novém albu "Nordub" pustil do značného míchání stylů, ke kterému si přibral ještě jamajské dubstepové duo Sly & Robbie, svého krajana kytaristu Eivinda Aarseta a finského elektronického instrumentalistu Vladislava Delaye. Není tedy divu, že jedenáct skladeb, které v této sestavě nahráli, je orientovaných především do fusion jazzu s výraznými prvky elektroniky, dancehallu a experimentální hudby. Co si pod tím představit, zjistíte z ukázek na stránkách e-shopu JPC.


Underoath - Erase Me (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Underoath - Erase Me
"Exploze. A klidně tomu říkejte popové album, protože pop může být naprosto vše, kromě čehokoli nudného. A tato deska v žádném případě nudná není," uvádí jedna z mnoha nadšených recenzí nové desky Underoath "Erase Me". Podle mnohých názorů jde o velkolepý návrat na hudební scénu jedné z nejsofistikovanějších moderních kapel metalové scény. Na stránkách internetového obchodu Amazon.com najdete ukázky všech skladeb.


Tip týdne

Čhavorenge, Ida Kelarová, Česká filharmonie, Marko Ivanovič - Hej Romale (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folklór / world music

Čhavorenge, Ida Kelarová, Česká filharmonie, Marko Ivanovič - Hej Romale
Album "Hej Romale" je výsledkem společného projektu České filharmonie a Idy Kelarové na podporu romských dětí z českých a slovenských osad, ghett a sociálně vyloučených lokalit, ke kterému se připojil kytarista a autor písní Desiderius Dužda a coby hosté akordeonista Lelo Nika, houslista Ivan Herák či klavírista Ondrej Krajňák. Hlavními protagonisty nahrávky je tak vedle filharmoniků pod taktovkou Marka Ivanoviće dětský romský sbor Čhavorenge, který děti motivuje, aby se nevzdávaly svých snů a aby šly za naplněním svého životního příběhu. Celkem dvanáct skladeb vzniklo v srpnu minulého roku v pražském Rudolfinu a najdete mezi nimi písně chytlavé, roztančené i hluboce teskné. Jejich ukázky jsou ke slyšení na stránkách vydavatelství Supraphon. Součástí CD je pak vybavený booklet s texty a překlady písní dokumentující celý projekt.


Jakub Děkan - Srdce (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / folk

Jakub Děkan - Srdce
Jakub Děkan byl od počátku kariéry spjatý především s ATMO Music, ale nějaký čas se prezentuje i sólově, a tak jeho debut visel ve vzduchu. Vychází nyní, dostal název "Srdce" a přináší hned šestnáct skladeb. Najdete mezi nimi jednak nové nahrávky, kde nechybí virální hity jako "Děda", "Nechceme být spolu" či "Co bejvávalo, už není", a k nim přidal nejvýraznější příspěvky pro spřátelené muzikanty. Díky tomu na albu najdete řadu hostů, jako jsou Paulie Garand, Sabina Křováková, Pokáč, UDG, Rybičky 48, ATMO Music nebo Refew. Některé z písniček už mají svoji videopodobu na zpěvákově YouTube.com kanále.


Flatbush Zombies - Vacation In Hell (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: east coast hip hop / psychedelic hip hop

Flatbush Zombies - Vacation In Hell
Newyorská hip hopová formace Flatbush Zombies prakticky přesně po dvou letech navazuje na svůj debut "3001: A Laced Odyssey" a vydává druhou desku "Vacation In Hell". Trio evidentně nedostatkem inspirace netrpí, protože svým fanouškům připravilo celkem devatenáct skladeb, v nichž opět kombinuje east coast hip hop a psychedelii s prvky horrorcoru. Ani v jejich případě nechybí několik hostů jako například Joey Bada$$, A$AP Twelvyy, Jadakiss, Denzel Curry nebo Portugal. The Man. Poslední jmenovaný se podílel i na produkci, kde ale měl hlavní slovo člen skupiny Erick Elliott aka Erick The Architect. Kompletní nahrávku už Flatbush Zombies sdílí na svém Soundcloudu.


Mustasch - Silent Killer (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal / stoner metal

Mustasch - Silent Killer
Švédská heavy metalová formace Mustasch vydává po třech letech novou studivou desku. Nese titul "Silent Killer" a obsahuje deset nových kousků a na YouTube.com najdete fanouškovské video k titulní skladbě. Song je to podle nás výborný a ocení ho hlavně fanoušci moderního metalu. Poslechněte si ho sami a svůj názor nám napište do komentářů pod článkem.


Eva Pilarová - Pilarka a přátelé (Josef Voltr)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: swing

Eva Pilarová - Pilarka a přátelé
Eva Pilarová vydává po pěti letech nové album s názvem "Pilarka a přátelé" s celkem dvanácti skladbami. Poprvé v historii Eva přezpívala duet s Karlem Gottem "Dotýkat se hvězd", a to po více než padesáti letech a opět právě s ním. Dalším takovým duetem je skladba "Rozhoupej zvony" s Alešem Cibulkou, který původně Eva nazpívala s Jaromírem Mayerem v roce 1969. Novinkou je zde "Montiho čardáš" s Vojtou Dykem, "Pták Fénix" s Josefem Voltrem, "Řeka" s Tomášem Ringelem, "Tak zpívej dál" s tanečníkem Janem Onderem a velkým překvapením je i skladba "Brno" s rapperem El Nino. Celé album se nese v duchu swingu a velkých popových balad a skladeb, které pro Evu napsali její osvědčení autoři Jiří Jay Jelínek, Roman Šandor a Vít Fiala. Ukázky všech písní jsou ke slyšení na Supraphonline.cz


Filípek / Bouska - Works For Cello And Piano
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vážná hudba

Filípek / Bouska - Works For Cello And Piano
V létě 2015 přijela klavíristka Katelyn Bouska do České republiky pátrat po nové generaci českých hudebních skladatelů. Při té příležitosti narazila na violoncellistu Štěpána Filípka, který ji seznámil s některými partiturami Miloslava Ištvana a hudebním světem Brna. Ze vzájemného sdílení informací o hudebních kulturách později vykrystalizovala dlouhodobá spolupráce, jež vyústila ve společnou nahrávku "Works For Cello And Piano". Na ni zařadili jednu skladbu Miloslava Ištvana a dále po jedné od Leoše Janáčka, Jeremyho Gilla a Samuela Barbera. Více napoví ukázky na YouTube profilu Katelyn Bousky.


Núria Rial - Baroque Twitter (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vážná hudba

Núria Rial - Baroque Twitter
Katalánská sopranistka Núria Rial a švýcarský producent a dirigent Maurice Steger, oba držitelé prestižní ceny Echo Klassik, se setkali na společném albu "Baroque Twitter", kde je dále doprovodil ještě švýcarský Kammerorchester Basel. Jak je z názvu patrné, pustili se do barokní, ale částečně i renesanční hudby, konkrétně do skladeb Antonia Vivaldiho, Leonarda Da Vinciho, Andrea Stefano Fiorèho, Francesca Gaspariniho, Francesca Manciniho, Pietra Torriho nebo třeba Alessandra Scarlattiho. Ukázky všech skladeb nabízí německý Amazon.


Dále vychází:

Bleed From Within - Era (Sony Music)
Bleed From Within - Era (Sony Music)
Bruce Springsteen - Born To Run - 30Th Anniversary Edition (Sony Music)
Bts - Face Yourself (cd+dvd) (Bertus)
Caliban - Elements (Sony Music)
Crisix - Against The Odds (Bertus)
Fitzgerald / Armstrong - Cheek To Cheek (Universal)
Jeff Beck - Live At The Hollywood Bowl (Warner Music)
Kalmah - Palo (Universal)
King Crimson - Live In Vienna (Bertus)
Různí - Ultimate... Disco (Sony Music)
Různí - Ultimate... Gospel (Sony Music)
Různí - Ultimate... Party Anthems (Sony Music)
Různí - Ultimate... Power Ballads (Sony Music)
Ryan Stevenson - No Matter What (Sony Music)
Spiders - Killer Machine (Universal)
The Brooklyn Tabernacle Choir - I Am Reminded (Live) (Sony Music)
Tonhalle-Orchester ZüRich - 150th Anniversary Edition (Sony Music)
Christopher Willis - The Death Of Stalin (soundtrack) (Warner Music)
Winter - Ethereality (Warner Music)
Winterfylleth - The Hallowing Of Heirdom (Universal)

Vychází na vinylu:
Arch Enemy - Will To Power (Sony Music)
Between The Buried And Me - Automata I (Warner Music)
Bob Dylan - The Freewheelin' Bob Dylan (Sony Music)
Caliban - Elements (Sony Music)
Carlos Santana - Havana Moon (Sony Music)
Carole King - Her Greatest Hits (Songs Of Long Ago) (Sony Music)
Debo Band - Ere Gobez (Bertus)
Elvis Presley - Elvis Presley: The Searcher (The Original Soundtrack) (Sony Music)
Flight Of The Conchords - Flight Of.. (Bertus)
Flight Of The Conchords - I Told You I.. (Bertus)
Frank Sinatra - Baby Blue Eyes (Edice 2018) (Universal)
Jeff Beck - Live At The Hollywood Bowl (Warner Music)
Kalmah - Palo (Universal)
Kylie Minogue - Golden (Warner Music)
Lorde - Melodrama (Universal)
Lorde - Melodrama / Deluxe (Universal)
Mustasch - Silent Killer (Sony Music)
Mustasch - Silent Killer (Sony Music)
Nas - I Am.... (Sony Music)
Pražský výběr - Straka v hrsti (Supraphon)
Různí - Johnny Cash: Forever Words (Sony Music)
Sam Cooke - Twistin' The Night Away (Sony Music)
Santana - Caravanserai (Sony Music)
Simon & Garfunkel - Greatest Hits (Sony Music)
Sly & Robbie + Nils Petter Molvaer + Eivind Aarset + Vladislav Delay - Nordub (Sony Music)
Spiders - Killer Machine (Universal)
Ultravox - Vienna (Warner Music)
Underoath - Erase Me (Universal)
Winter - Ethereality (Warner Music)
Winterfylleth - The Hallowing Of Heirdom (Universal)

Reedice:
Daniel Landa - Best Of (Mc) (Warner Music)
Elvis Presley - Elvis Presley: The Searcher (The Original Soundtrack) (Sony Music)
Elvis Presley - Elvis Presley: The Searcher (The Original Soundtrack) [Deluxe] (Sony Music)
Elvis Presley - Elvis: Close Up (Sony Music)
France Gall - Made In France (Bertus)
Frank Sinatra - Baby Blue Eyes (Edice 2018) (Universal)
Horkýže Slíže - V dobrej viere - 2001-2011 (MC) (Warner Music)
Chocolate Milk - Comin´ (Bertus)
Kabát - Corrida (MC) (Warner Music)
Kabát - Go Satane Go (MC) (Warner Music)
Malleus - Storm Of Witchcraft (Mystic Production)
Metallica - Garage Days Re-revisited (Bertus)
Metallica - Garage Days Re-revisited (MC) (Bertus)
Různí - Johnny Cash: Forever Words (Sony Music)
Různí - Johnny Cash: Forever Words (Sony Music)
Různí - Just Like Pink Floyd (Bertus)
Ultravox - Monument (2009 Digital Remaster CD+DVD) (Warner Music)
Ultravox - Vienna (Warner Music)
W.A.S.P. - The Headless Children (Bertus)

NÁZORY
  • Do pozornosti dávam ... (Luboss, 10.04.2018 15:27) Reagovat

    Aj nový Kamelot

  • Crisix a Caliban...... (Fimi, 10.04.2018 21:08) Reagovat

    Crisix a Caliban...

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Video: Sia, Kylie a ikonická paruka. Spojení australských hvězd v "Dance Alone" se dočkalo klipu (18.03.2024 09:13)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Audio: "Australská popová spolupráce snů" zní, jako by ji produkoval Ondřej Soukup. Sia a Kylie se s "Dance Alone" nevytáhly (09.02.2024 08:09)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu