Mike Shinoda vyrazí poprvé od Chesterovy smrti na sólové koncerty

01.04.2018 15:43 - Lukáš Turner | foto: facebook interpreta

Mike Shinoda oznámil svá první sólová vystoupení od smrti Chestera Benningtona. Rapper a klávesista v jedné osobě vystoupí v květnu v Los Angeles na festivalu Identity, který je součástí měsíce kulturního dědictví Asijské Ameriky a Pacifiku. Čtvrt roku nato, konkrétně 24. až 26. srpna, navštíví britský dvojfestival Reading a Leeds.

Na konci ledna vydal Shinoda "Post Traumatic EP", první nahrávku pod svým vlastním jménem. Mini album obsahuje tři písně a dle autorových slov vystihuje všechny pocity, kterými si po Chesterově sebevraždě prošel. "Posledních šest měsíců bylo jako horská dráha," popisuje muzikant a dodává: "Jádrem je osobní zármutek, intimní zážitek. Takoví nejsou Linkin Park ani Fort Minor - jsem to jen já."

Organizátoři festivalů očekávají, že Mike Shinoda představí EP spolu s dalšími písněmi, které za celou svou kariéru napsal. Jeho domovská kapela Linkin Park se stala třikrát číslem jedna v Británii a minulý rok vydala své poslední album "One More Light". Zpěvák Chester Bennington si po boji s depresí a závislostí vzal svůj život v červenci 2017.

Aktualizováno: Písně z "Post Traumatic EP" budou součástí Shinodovy nové dlouhohrající desky. Ta na ně přímo naváže i názvem - bude se jmenovat "Post Traumatic". Album bude obsahovat celkem 16 skladeb a vyjde 15. června.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY