Na Brutal Assault dorazí Sepultura i frontman Misfits. Testament nepřijedou

22.03.2018 14:18 - Ondřej Hricko | foto: NuclearBlast

Festival Brutal Assault ohlásil další várku kapel pro svůj 23. ročník, který se bude konat v tradičních prostorách josefovské pevnosti 8. až 11. srpna letošního roku. Nejžhavějším jménem je jistě brazilská Sepultura, která více než třicet let patří k nejvýraznějším jménům groove a thrashcore metalu. Formace v čele s americkým zpěvákem Derrickem Greenem je náhradou za odhlášené thrashmetalové titány Testament.

Druhou hvězdou tradiční přehlídky tvrdé hudby bude lídr horor punkových Misfits Glenn Danzig. Ten přijede se svou sólovou skupinou Danzig, se kterou představí výběr největších hitů i loňskou novinku "Black Laden Crown", která je jejich jedenáctým počinem. Pro tohoto černovlasého veterána půjde o debutové vystoupení v Josefově.

Mezi dalšími čerstvě zveřejněnými jmény je Jasta, sólový projekt lídra hardcorových Hatebreed Jameyho Jasty, italský progrockový Goblin Claudia Simonettiho, norská thrashmetalová parta Aura Noir, japonský deathmetal v podání Coffins a progresivní deathmetalisté Uncured z New Yorku. Rakousko budou zastupovat postblackmetaloví Harakiri For The Sky a thrashmetaloví Insanity Alert, tuzemskou scénu pak skvělí alternativci Hypnos.

Z dříve potvrzených jmen připomeňme třeba Cannibal Corpse, At The Gates, Behemoth, Converge, Wardruna, Paradise Lost, Armored Saint či Ministry. Vstupenky jsou k dispozici na stránkách festivalu za 2 100 Kč. Cena je platná do konce dubna.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY